NB-træner: 'Vi gik fra at spille pigefodbold til at spille herreseniorfodbold'

NB-træner: 'Vi gik fra at spille pigefodbold til at spille herreseniorfodbold'
Thomas Jørgensen kunne lide, hvad han så, da NB i går fik en opløftende sejr over HB. Foto: Jens-Erik Larsen
FODBOLD | NEXØ | ABONNENT | 12. SEP 2021 • 13:15
Jesper Gynther
Journalist
FODBOLD | NEXØ | ABONNENT
12. SEP 2021 • 13:15

Spillernes indstilling var markant bedre i 3-1-sejren over HB, end den havde været i de første kampe i sæsonen, mener NB Bornholms cheftræner

 

De gulblusede fra Nexø fik deres første sejr i Københavnsserien ud af tre forsøg, da de lørdag fortjent vandt på hjemmebane over HB. NB Bornholms træner er da også en glad mand efter kampen.

– Jeg synes, vi spiller en fantastisk god 1. halvleg, hvor vi kunne have lukket og slukket fuldstændig. Vi skaber rigtig mange muligheder og laver to mål og burde have lavet et par endnu, siger Thomas Jørgensen.

Efter pausen gik luften dog lidt ud af nexøboerne, og kampen blev mere jævnbyrdig.

– Vi bliver måske lidt bange for at vinde kampen, og da de kommer på 2-1, så har vi lige brug for at tage lidt luft ind, siger Thomas Jørgensen, som dog kunne ånde lettet op et minut før tid, da det afgørende 3-1-mål blev sat ind.

NB's fans har ikke haft meget at glæde sig over i de første kampe af sæsonen – i hvert fald indtil weekendens kamp mod HB, hvor de gulblusede viste, at de stadig kan spille fodbold. Foto: Jens-Erik Larsen

Spillerne huskede arbejdshandskerne

Dermed fik NB Bornholm tre tiltrængte point efter at have tabt sæsonens første to kampe i Københavnsserien. Udover resultatet glæder træneren sig også over spillernes indstilling, som var markant bedre.

– Jeg tror, jeg brugte udtrykket flere gange, at i dag gik vi fra at spille pigefodbold til at spille herreseniorfodbold. Der var et helt andet fokus og anden tænding, og spillerne forstod, at det er altså alvor, når vi spiller, siger han og forklarer, at han under de seneste ugers træning netop har arbejdet meget med spillernes mentale indstilling.

– Vi er et sindssygt godt fodboldhold, som spiller god fodbold, men du vinder ikke fodboldkampe, hvis du ikke er fokuseret, og hvis ikke du har arbejdshandskerne på først, og så må det fine spil komme senere. Den attitude skal vi have ændret, og jeg synes, det første skridt kom i dag.

– Der kommer helt sikkert flere bump på vejen, men jeg er sikker på, at spillerne har fået øjnene op for, at der skal en præstation til som i dag, før vi får point. Og kan vi fortsætte med det, så bliver vi uhyggelige for alle hold, for vi er et sindssygt godt fodboldhold og specielt i kontrafasen, går det stærkt, siger han.

Nicklas Harder Mogensen er en af mange nye spillere hos NB Bornholm. Han er kommet til fra RIK, der i den forgangne sæson rykkede ud af Københavnsserien. Foto: Jens-Erik Larsen

Ikke overrasket over udsving

Efter den sløve start har mange nok tænkt: "Gad vide, hvor NB står i denne sæson?". Hvordan lyder din vurdering af det?

– Jeg er jo nok den, der er mindst overrasket i forhold til alle andre, der ikke arbejder med holdet.

– Sandheden er jo, at vi har fået en masse nye spillere, og vi har kort tid til at indarbejde dem. Og de nye spillere er ikke nødvendigvis sindssygt meget bedre, end dem vi havde. Det er jo spillere, der kommer fra en meget svær sæson i RIK, og nogle der har været oprykkere fra Viking, så det tager lidt tid, inden vi bliver spillet sammen, og vi alle sammen bliver løftet.

– Så jeg synes egentlig, vi står det sted, som jeg havde forventet. Jeg er ikke så overrasket over, at der har været udsving, og det kommer der nok også det næste stykke tid, men det ændrer ikke på, at jeg synes, vi er et godt fodboldhold.

Frederik Madsen, som her ses i en duel med HB's Frederik Borg Hansen, scorede NB's første mål i kampen efter ni minutters spil. Foto: Jens-Erik Larsen