NB's fans har ikke haft meget at glæde sig over i de første kampe af sæsonen – i hvert fald indtil i dag. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
Magnus Pedersen
FODBOLD | NEXØ
11. SEP 2021 • 15:39

NB Bornholm kunne endelig sætte tre point i banken efter en flot præstation på hjemmebane mod HB

Efter en dårlig sæsonstart i Københavnsserien skulle NB Bornholm lørdag formiddag forsøge at få de første point på kontoen. Modstanderen var HB fra Østerbro, som efter en god start på sæsonen var mødt op til kamp på SE Byg Arena i Nexø. Det blev en spændende affære, som fortjent endte med tre point til bornholmerne.

Allerede fra start kunne man mærke, at NB var sultne efter en sejr, og der skulle heller ikke gå mere end 10 minutters tid, før bolden havde været i sidenettet to gange. Det sidste manglede bare lige, før hjemmeholdet kunne juble over en tidlig scoring.

Næsten alt spil foregik på HB's banehalvdel, og først efter 20 minutter nærmede udeholdet sig NB-målet – dog uden at være farlige. Det var nemlig en førstehalvleg, som NB klart havde bedst under kontrol, og det kom til udtryk, da målmand Magnus Madvig Hansen efter en halv time lossede et langt udspark op til de to Madsen-brødre i angrebet.

På grund af højden og farten i sparket gled bolden igennem HB-forsvaret, og Frederik Madsen kunne løbe fra forsvarerne og sende bolden i netmaskerne med en sikker afslutning.

Blot fem minutter efter blev Nicolaj Madsen sendt i dybden på venstrefløjen, og han kunne med fordel bruge sin hurtighed til at nærme sig HB-målet. Uden at tøve krøllede den unge tekniker bolden over i det lange hjørne og bragte NB foran med to.

Med en 2-0 føring så det allerede godt ud for hjemmeholdet, og det var tæt på at blive endnu bedre. Frederik Madsen var nemlig tæt på at kunne gøre det til 3-0 på et frispark lige uden for feltet kort før pause.

Mere lige efter pausen

I anden halvleg kom udeholdet meget bedre med, og det var kun NB-målmand Magnus Madvig der med et par gode redninger stod i vejen for en reducering til HB.

Dog gik den ikke længere for Thomas Jørgensens mandskab, da HB's Thomas Brejtenstein Jensen kunne reducere til 2-1 efter et farligt hjørnespark, som NB ikke fik kontrol over.

Resten af kampen blev en splittet affære. De to mandskaber skiftede til at true modstanderens mål. Dog var det HB, som pressede mest på og gik hårdt efter udligningen. Det var også utrolig tæt på at lykkedes, da et farligt hovedstød ramte indersiden af stolpen med kun fem minutter tilbage af kampen.

Til gengæld gik der ikke mange sekunder, før Mathias Lund i modsatte ende satte i fart. Den stærke midtbanespiller fik en aflevering i dybden, og med en tværpasning til Frederik Madsen kunne angriberen afgøre kampen med sin anden scoring.

Med den forløsende sejr kravler NB Bornholm nu op på niendepladsen i Københavnsserien.

Næste opgave for Bornholms bedste fodboldhold venter i næste weekend, hvor NB skal møde Vigerslev Bk. på udebane.