NB-træner efter masseafbud til lørdagens kamp: 'Vi er blevet taget bagi af DBU København'

NB-træner efter masseafbud til lørdagens kamp: 'Vi er blevet taget bagi af DBU København'
NB Bornholms cheftræner Thomas Jørgensen må desværre stille med et amputeret hold i lørdagens kamp mod Hvidovre. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 21. MAJ 2021 • 19:59
Jesper Gynther
Journalist
| ABONNENT
21. MAJ 2021 • 19:59

FODBOLD

I forrige weekend skulle NB Bornholm have mødt Hvidovre på Nexø Stadion i oprykningsspillet i Københavnsserien, men kampen kunne ikke lade sig gøre, da gæsterne blev ramt af corona dagen inden afrejse. I stedet blev kampen udsat til lørdag i denne weekend, da NB Bornholm ikke havde nogen kampe i kalenderen.

Udsættelsen af kampen er dog ikke noget, som NB Bornholms træner Thomas Jørgensen er begejstret for. Der er nemlig fire af NB Bornholms spillere (Kian Frandsen og de tre Finsen-brødre; Valdemar, Sebastian og Magnus), som allerede havde lavet andre aftaler for weekenden, da der var udsigt til en friweekend, og som derfor ikke kan møde op til kamp.

– Vi er ikke blevet spurgt om noget, vi er bare blevet dikteret til at spille. Men jeg har jo fire spillere, som er bortrejst, fordi vi netop havde friweekend, så nu står vi med et amputeret hold, og det er jeg voldsomt indebrændt over, siger cheftræneren til Bornholms Tidende.

Udsat for forskelsbehandling

Thomas Jørgensen er især utilfreds med, at der af DBU København efter hans mening bliver gjort forskel på de københavnske hold og de bornholmske hold, når det kommer til reglerne for afbud til kampe på grund af corona.

– Jeg synes, vi i den grad er blevet taget bagi af DBU København, fordi der står jo i reglementet, at melder man afbud på grund af corona, så taberdømmes man, siger han.

– De bøjer reglerne efter forgodtbefindende, og det sjove er, at det går altid ud over de bornholmske hold, siger han og peger på, at rønneklubben RIK, som også spiller i Københavnsserien, i øjeblikket kæmper med at stille hold til deres kamp denne weekend, efter en af deres spillere blev testet positiv for corona tidligere på ugen.

– Men RIK går efter at gennemføre deres lørdagskamp, for ellers taber de deres kamp, for det står i reglementet. Men Hvidovre behøvede det åbenbart ikke. Det er jeg godt nok tosset over, at vi her på Bornholm skal efterleve reglerne, men de københavnske hold behøver ikke, siger han.


RIK håber på negative tests

RIK's københavnsseriehold skal også i aktion i weekenden, hvor holdet møder Fremad Amager på hjemmebane. I ugens løb har det været tvivlsomt, om kampen kunne gennemføres, da en af RIK's spillere blev testet positiv for corona. De andre spillere på holdet er blevet testet i løbet af ugen for corona, og alle tests har heldigvis været negative. Dog venter spillerne på resultatet af den seneste test, og svaret skulle komme umiddelbart før kampstart klokken 15.30. RIK's cheftræner Nicklas Pedersen fortæller til Bornholms Tidende, at man derfor krydser fingre for, at alle tests er negative, så kampen kan spilles som planlagt.

Så ring dog

Thomas Jørgensen kan godt forstå, at det umiddelbart giver mening at rykke kampen til denne lørdag, nu hvor NB Bornholm alligevel ikke havde nogen kamp i kalenderen, men han havde gerne set, at DBU København havde ringet og spurgt, hvordan det så ud med deres hold, inden den tog beslutningen.

Cheftræneren mener heller ikke, at man kan klandre spillerne for at prioritere andre ting mere end fodbolden.

– Det er den eneste friweekend, vi har planlagt på to og en halv måned, så der er nogle, der vil bruge den weekend på at besøge familie. Og så står man pludselig og skal spille, siger han.

Som bekendt er intet dog så skidt, at det ikke er godt for noget. De fire afbud – plus et afbud fra Magnus Sonne på grund af en skade – gør nemlig, at cheftræneren nu har mulighed for at se nogle andre spillere i aktion, som ikke har fået så meget spilletid i løbet af sæsonen.

– Vi vil jo rigtig gerne spille kampen, og det skal ikke forhindre os i at gå ud og give den gas. Vi er motiveret for at levere en god indsats, siger han.