Malthe har været knæskadet i to år: I dag blev han redningsmanden

Malthe har været knæskadet i to år: I dag blev han redningsmanden
Malthe André Kofoed-Nielsen (tv.) scorede to mål på hovedstød. Her scorer han til 2-2. Fotos: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 16. SEP 2023 • 16:57
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
16. SEP 2023 • 16:57

Senfølger af en knæoperation i 2021 har holdt Malthe André Kofoed-Nielsen fra grønsværen i over to år. Men med to forløsende mål i lørdagens opgør mod topholdet GVI viste han, at han er fit for fight igen.

Det var en svær opgave, som ventede NB Bornholm i lørdagens hjemmebaneopgør mod Gentofte-Vangede Idrætsforening. GVI ligger på tredjepladsen, mens NB selv frister en tilværelse i den nederste halvdel af Københavnsserien. Det afspejlede sig også i kampudviklingen, hvor gæsterne tog styringen af spillet i størstedelen af kampen. 

Der skulle dog gå 27 minutter før kampens første rigtig store chance opstod. NB havde bolden i forsvaret, men en fejlaflevering blev opsnappet af GVI's venstrefløj Mohamed Bilal Khattab, som tog et par træk ind i banen og skød i venstre side af målet uden chance for målmand Nicolaj Olsen. Konsekvent udnyttelse af GVI og dermed stod det 1-0 til gæsterne.

NB havde ikke de store chancer i første halvleg, men en hurtigt tænkende Victor Olsen var efter 31 minutter dog tæt på at overliste modstandernes målmand, som var kommet langt ud af sit mål, men lobbet fra midten af banen røg over mål.

– Jeg oplevede specielt første halvleg som en rigtig svær kamp, indrømmer Malthe André Kofoed-Nielsen, som senere i opgøret skulle vise sig at få afgørende betydning for kampens udfald. 

– Vi begynder at stille os meget langt ned, fordi de har et rigtig godt spillende hold. Og det bliver lidt svært med aftaler, så vi bliver nødt til at kompensere og skifte formation og spillere, og så bliver vi nødt til at spille os derfra, fortæller han.

Victor Olsen forsøger sig med et langskud.

 

To identiske mål

Det var dog stadig GVI, som havde teten efter pausen, og efter 57 minutter stod det pludselig 2-0, da Frederik Olsen afsluttede i højre side af målet efter en frisparkssituation til venstre for feltet.

Nu så det sort ud for NB, men de gulblå gav ikke op. Efter 67 minutter forsøgte Victor Olsen sig med et skud fra kanten af feltet, men lige i hænderne på målmanden. To minutter senere fik NB et hjørnespark i venstre side, og ved forreste stolpe steg Malthe André Kofoed-Nielsen til vejrs og reducerede til 1-2.

Herefter fulgte en god periode for NB, som pressede på for en udligning. Nicolai og Victor Olsen forsøgte ihærdigt at komme til afslutninger, men det blev ikke rigtig farligt. Daniel Chaviv havde også et skud på mål inde i feltet efter 88 minutter, men uden held.

Men så fik NB endnu et hjørnespark, denne gang i højre side af banen. Og minsandten om ikke Malthe André kofoed-Nielsen atter steg til vejrs på forreste stolpe og headede bolden i mål. 2-2 stod den nu og jublen brød ud på Nexø Stadion.

 

 

Malthe André Kofoed-Nielsen skiftede til NB i 2021, men grundet senfølger efter en knæoperation har han ikke spillet så mange kampe.

 

Kæmpet for at komme tilbage

Hovedpersonen selv var en af dem, som jublede mest, og det var der en grund til.

– Jeg har været skadet i over to år og har kæmpet rigtig meget med at komme tilbage og få noget spilletid. Når jeg så formår at score to mål og få et point med hjem, så er det jo fantastisk, siger Malthe André Kofoed-Nielsen, som tilbage i 2021 gennemgik en knæoperation, hvorefter han ret hurtigt vendte tilbage på træningsbanen.

– Men jeg fik så senfølge af slatterknæ og kunne ikke spille i halvanden år, men jeg har formået at træne mig op igen, og jeg føler mig fit for fight igen, siger han.

I kommer bagud 2-0 i 2. halvleg. Hvordan vendte I det?

– Det er svært at sige. Jeg tror, vi har en rigtig god tendens til at holde hinanden højt både mentalt og aggressionsmæssigt, så vi gerne vil frem i banen, selvom vi er bagud 2-0. Vi får så formået at score to mål.

I troede stadig på det?

– Ja, det er typisk os, kan man sige. 

Omskolet til højreback

Malthe André Kofoed-Nielsen spillede højreback i kampen, og det er en forholdsvis ny placering for den unge spiller, som oprindeligt spillede angriber for Viking, før han skiftede til NB i 2021.

– Jeg har spillet op foran stort set hele mit liv, men det har simpelthen været fordi, vi har haft mangel på forsvarspersonale, så jeg er begyndt at spille lidt wingback, og så kom jeg i dag ned i en firebackskæde på højreback og formår stadig at score, så det er jo fantastisk, siger han.

I har nu fået fem point efter de første fem kampe i KS. Hvor står jeres hold?

– Vi plejer at skulle vænne os til hinanden, specielt efter vi har fået mange nye spillere og mange spillere er flyttet. Men jeg synes, vi har været ret gode til at vænne os til hinanden og vores spil.

Nicolai Olsen måtte for en gang skyld gå fra banen uden at have scoret.