Rønne Svømmehal har også fået besked om regionskommunens afgørelse om livreddergebyret, og det er en fåmælt bestyrelsesformand, som Tidende får i røret.
– Jeg har ikke rigtig nogen kommentarer, fordi jeg har ikke drøftet det med kommunen endnu. Men selvfølgelig skal vi holde loven, og så må vi bare tage vores drøftelse ud fra det, at sådan er reglerne. Det er jo godt for svømmeklubben, men det er skidt for svømmehallen, fortæller Carsten Clemmensen, som godt er klar over, at hvis svømmehallen ikke kan opkræve livreddergebyret, fordi foreningerne selv kan stille med en livredder, så skaber det et hul i svømmehallens økonomi.
– Vi har jo ikke gjort det her for at drille svømmeklubben. Vi har gjort det her for at redde økonomien i svømmehallen. Så nu må vi se. Vi er nødt til at snakke med kommunen om, at de penge, vi nu ikke kan få ind via livreddergebyret, hvad gør vi med det? Hvordan klarer vi det? Og indtil jeg har haft den snak, så vil jeg helst ikke komme med nogen udtalelser, siger han.
Hos Rønne Svømmeklub frygter man, at svømmehallens løsning på de økonomiske udfordringer bliver, at foreningernes timer i hallen bliver lavet om til offentlig badetid for at øge indtjeningen. Det er nemlig en reel mulighed, når man kigger på den driftsaftale, som regionskommunen har lavet med svømmehallen.
– Svømmehallen har faktisk fået frie tøjler af kommunen til at bestemme, om vi skal have én time om ugen, eller vi skal have 10 timer om ugen, eller om vi kun må få dem fra kl. 9.30 til 10.30. Så det er jo et spørgsmål om, hvordan de ser på det, nu når det er, at de ikke længere kan opkræve det her livreddergebyr. Jeg håber jo stadig på, at vi kan have en god og positiv dialog om haltider, men det kan jo godt være, at de går ind og kigger rent økonomisk på det og laver offentlig badetid fra eftermiddag til kl. 19, så de kan tjene flere penge. Men så har vi jo ikke mulighed for at undervise vores små børn, siger Benny Nielsen, som derfor heller ikke mener, at driftsaftalen på dette punkt lever op til Folkeoplysningsloven.