Imponerende bedrift: Jesper fra Aakirkeby vandt VM endnu en gang

Imponerende bedrift: Jesper fra Aakirkeby vandt VM endnu en gang
Jesper Ratzer (grøn trøje) er en af Danmarks mest vindende idrætsmænd. Søndag tilføjede han endnu en VM-titel til sit imponerende cv. Arkivfoto: Petr Zmek
RACKETLON | ZÜRICH | ABONNENT | 24. OKT 2021 • 19:06
Jesper Gynther
Journalist
RACKETLON | ZÜRICH | ABONNENT
24. OKT 2021 • 19:06

Der er ingen, der er bedre end Jesper Ratzer til racketlon. I hvert fald er der ikke nogen, der kan fravriste ham VM-titlen, som han søndag genvandt i Zürich. Det var bornholmerens 13. VM-titel i karrieren.

Den 39-årige bornholmer Jesper Ratzer, der nu bor og arbejder i København, har i weekenden været i Zürich i Schweiz for at forsvare sin VM-titel, som han senest vandt i 2019.

Den mission gik rigtig godt, for søndag vandt han finalen over engelske Leon Griffiths, og dermed har han nu vundet 13. verdensmesterskaber i racketlon i sin karriere - seks gange i single, fire gange i double og to gange i mix double samt et holdmesterskab.

– Jeg er helt smadret nu, fortæller en glad Jesper Ratzer til Tidende.dk, kort før han tager flyveren hjem til Danmark.


Hvad er racketlon?

Racketlon består af de fire ketcheridrætsgrene bordtennis, badminton, squash og tennis. I alle fire discipliner spilles der ét sæt til 21 point, men det er sjældent, at den afsluttende tenniskamp spilles helt til ende.

Hvis den ene af spillerne er så langt foran, at han ikke længere kan indhentes i det samlede pointregnskab, afbrydes spillet, når der ikke længere er mere at spille om.

Overraskende sejr

At han formåede at vinde VM igen er en overraskelse for mange i sporten, for Jesper Ratzer har de seneste tre år ikke dyrket racketlon til daglig, men kun deltaget i VM i 2019 og nu igen i 2021.

– Mange forstår ikke, hvordan jeg kan gøre det, men hvis du først er blevet god til racketlon, så mister du ikke rigtig dine evner. Til gengæld kan det være svært at blive bedre til det, siger han med henvisning til, at racketlon er en mangekamp i fire forskellige ketchersport - bordtennis, squash, badminton og tennis - og derfor kræver det mange timers træning at blive god til det hele.

I stedet for at dyrke racketlon har Jesper Ratzer dyrket en masse løb, og derfor er hans grundform måske den bedste nogensinde. Derfor havde han håbet på, at han kunne blande sig om VM-sejren igen.

– Jeg blev mere og mere træt i løbet af turneringen, men samtidig blev jeg også bedre og bedre. Jeg var tæt på at ramme mit niveau fra gamle dage, siger han.

– Og så var lodtrækningen også til min fordel, fordi alle favoritterne - udover mig - endte i den modsatte halvdel, fortæller han.

Har ikke tabt siden 2013

Første kamp lørdag morgen mod en franskmand blev dog en tæt affære, som først blev afgjort efter tenniskampen.

– Jeg har ikke været så presset i en kamp i mange år, fortæller Jesper Ratzer, der senest tabte en racketlonkamp i 2013.

Kvartfinalen og semifinalen var begge overkommelige, og så ventede Leon Griffiths i finalen. Han er et nyt stort håb for England, og han havde inden finalen ikke tabt en eneste disciplin i turneringen. Men mod bornholmeren måtte han give fortabt.

– Jeg spillede noget af det bedste badminton, jeg har gjort længe, fortæller Jesper, der nåede at markere sig som en eminent badmintonspiller, inden han forlod Bornholm for at studere medicin.

Finalen blev afgjort kort inde i tenniskampen, og dermed var triumfen en kendsgerning.