Fjer og flæsk trak spillere i hallen

Fjer og flæsk trak spillere i hallen
Først blev der spillet badminton og derefter smist smørrebrød med flæskesvær. Den kombination skal gerne både fastholde og få nye voksne spillere til de bornholmske klubber. Foto: DGI Bornholms badmintonudvalg
NOTITS | ABONNENT | 6. MAR 2023 • 05:33
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
6. MAR 2023 • 05:33

Kærligheden til fjerbolden og det sociale var i højsædet, da 28 af øens voksne badmintonspillere lørdag mødtes i Bornholms Idræts- og Kulturcenter.

Rundt omkring i øens badmintonhaller løber mange seniorspillere, både motionister samt turneringspillere. Fælles for dem er, at de ofte spiller mod de samme spillere uge efter uge.

Flere af dem har ytret ønske om at møde spillere og prøve fjerkundskaberne af mod ligesindede fra øens øvrige klubber, uden at det bliver for konkurrencepræget. Denne bøn har de lyttet til i badmintonudvalget under DGI Bornholm. Der var derfor inviteret til socialt samvær, masser af badminton samt fællesspisning i det nyudviklede koncept ”Fjer og flæsk” i Bornholms Idræts- og Kulturcenter Allinge lørdag eftermiddag.

Det initiativ havde 28 spillere, i alle aldre og på mange niveauer, taget imod. Efter 2,5 times badminton med masser af fight og højt humør, sluttede spillerne af med hygge, snak og mad.

DGI Badminton Bornholm er meget glade for og tilfredse med, at så mange spillere mødte op første gang, en stævneform som dette bliver tilbudt. Et koncept, der helt sikkert er kommet for at blive.

– Tilslutningen viser, at der er behov for initiativer som dette. Det var skønt at se rutinerede, let øvede såvel som nybegyndere hygge sig sammen med fjerbolden som omdrejningspunkt, udtaler Helle Mogensen fra badmintonudvalget:

– Der var blandt deltagere ønske om flere stævner som dette, så vi kommer helt sikkert til at gentage succesen, fortæller hun.

Det er DGI Bornholms nyansatte professionelle træner Philip Fagralid, som har foreslået at lave fjer og flæsk, da han tidligere har haft stor succes med at lave et lignende arrangement hos Køge Badminton Klub. Han synes, det er vigtigt, at der er sociale arrangementer som disse for de voksne spillere, da det kan få flere til at blive ved med at dyrke sporten eller begynde til den.

– Får vi oplevelser og specielt oplevelser sammen med andre, så viser det, at man har mere lyst til at dyrke sin sport, siger han og peger på, at det er vigtigt med voksne spillere, da de er rollemodeller for de unge.

– Det kan godt være, vi bruger vores kræfter på at lave ungdomsstævner og gøre det godt for ungdommen, for det er fremtiden på øen, men først og fremmest er det de voksne, der skal få dem ned i hallen. Og derfor er det vigtigt, at vi også ofrer noget tid og kræfter på motionisterne og seniorerne, siger han.

Planen er, at der fremadrettet årligt skal afholdes to-tre arrangementer som dette, og det næste bliver formentlig til efteråret. Badmintonudvalget pointerer samtidig, at der er plads til flere, og alle øens spillere er velkomne.

I alt deltog 28 spillere i fjer og flæsk. Foto: DGI Bornholms badmintonudvalg