Efter storsejr: 'Jeg er røvligeglad, om vi slutter på sidstepladsen eller førstepladsen'

Tobias Thisen fra Viking scorede ni mål i lørdagens opgør mod Ajax København og blev dermed kampens topscorer. Tryk på pilene for at se flere billeder fra kampen. Foto: Jesper Gynther
KAMPREAKTION | BORNHOLM | ABONNENT | 11. DEC 2021 • 17:20
Jesper Gynther
Journalist
KAMPREAKTION | BORNHOLM | ABONNENT
11. DEC 2021 • 17:20

Viking Rønne Håndbold nærmer sig toppen af rækken med lørdagens storsejr over Ajax København. Men om holdet slutter sæsonen på første- eller sidstepladsen betyder ikke så meget for træner Lars Trust. Der er nemlig andre ting end sejre, der har førsteprioritet, fortæller han til Tidende.

Viking Rønne Håndbolds herrehold i Serie 1 kom klart bedst fra start i lørdagens opgør mod Ajax København, der blev spillet i Bornholms Idræts- og Kulturcenter i Allinge. Rønneboerne bragte sig foran med fire mål i kampens første minutter, men gik så i stå hen mod slutningen af halvlegen, hvor Ajax København fik udlignet til pauseresultatet 14-14.

I 2. halvleg kom Viking også bedst fra start og scorede fire mål i træk, og denne gang gav de ikke slip på føringen. Faktisk blev den udbygget til et forspring på hele 10 mål, inden Ajax fik pyntet på resultatet, som endte med cifrene 30-24.

Målmand Frederik Abildløkke Hansen blev kåret som kampens spiller for Viking. Foto: Jesper Gynther

Flot målmandspræstation

Hjemmeholdets målmand Frederik Abildløkke Hansen havde stor andel i sejren, da han især i starten af 2. halvleg totalt lukkede målet af for gæsterne, som derfor havde en scoringstørke på hele syv minutter. Den blot 17-årige keeper var da også ganske godt tilfreds med kampen.

– Jeg synes, vi spillede rigtig godt, siger han til Tidende, hvor han dog også ærgrer sig lidt over, at firemålsføringen i 1. halvleg blev smidt væk.

– Vi bliver så enige om i pausen, at vi bare skal gå ud og køre dem trætte, for vi vidste, at de kun havde én spiller på bænken. Og så gik vi ud og løb røven ud af bukserne og kæmpede rigtig hårdt og så fungerede alt egentlig. Så det var en rigtig god kamp, siger han.

Hvad tænker du om din egen præstation?

– Endnu en gang er jeg stolt af at kunne spille på sådan et herrehold med den alder, jeg har, og så præstere, som jeg gør, siger han og forklarer sine mange redninger med, at han undervejs i kampen begyndte at lure, hvor modstanderne gerne ville afslutte.

Træner Lars Trust mener, at Vikings brede bænk var med til at gøre udslaget i storsejren over Ajax. Foto: Jesper Gynther

Fik selv tæsk i forrige kamp

Vikings cheftræner, Lars Trust, glæder sig også over sejren, som han vurderer blev vundet, fordi Vikings offensive forsvarsspil begynder at virke, ligesom det også var en klar fordel, at Viking havde fire spillere med på bænken, mens Ajax kun havde én.

– Den står jo lige i pausen, og vi er foran med 10 mål i bunden af 2. halvleg, så det handler lidt om ressourcer. Vi har flere ressourcer end dem, siger Lars Trust.

Derudover havde rønneholdet også arbejdet en del med mentaliteten op til kampen. I forrige weekend blev det nemlig til et stort nederlag til Viking på 35-25 til Freja HK, hvor der blev begået mange fejl, og spillerne blev sure på hinanden.

– Jeg begyndte også selv at lede efter de ting, vi gjorde forkert frem for de ting, vi gjorde rigtigt, indrømmer træneren og forklarer, at fokus til opgøret mod Ajax derfor var at gøre det modsatte, hvilket både han selv og spillerne havde mere held med denne gang.

Tilgangen har været stor på holdet den seneste tid, og det er vigtigere end resultaterne, mener træner Lars Trust.

Sejre er ikke det vigtigste

Med sejren rykker Viking op på fjerdepladsen i rækken og har blot tre point op til førstepladsen, Freja HK, som har spillet to kampe mere end rønneboerne. Placeringer er dog ikke noget, som fylder noget hos Viking-træneren. I stedet er det meget vigtigere at lave et hold, hvor mange gerne vil spille, og hvor alle spillere får mulighed for at spille kamp.

– For to måneder siden havde vi træninger, hvor vi stod tre-fire mand. Nu har vi 16 på de gode dage. Og der sidder stadigvæk håndboldspillere derhjemme, som spekulerer på, om de skal starte, siger Lars Trust.

– Og hvis man kan komme op og hygge sig tirsdag og torsdag, hvor der er en masse mennesker på banen, så er vi der, hvor træning er vigtigere end kamp, og det er en grundholdning for mig, at det skal være sådan.

Jeg er røvligeglad, om vi slutter på sidstepladsen eller førstepladsen. Jeg vil gerne lave et godt håndboldhold, som gider at stå op for hinanden. Det er meget vigtigere