Efter ballade: Forsoningsmøde endte godt

Efter ballade: Forsoningsmøde endte godt
DBU Bornholms formand Lars Albæk er lettet og optimistisk efter forsoningsmødet. Arkivfoto: Jesper Gynther
NOTITS | 9. MAR 2023 • 18:36
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS
9. MAR 2023 • 18:36

Efter et år med boykot af bestyrelsesmøder og voldsomme uoverensstemmelser mødtes de seks lokalunioner onsdag til et forsoningsmøde, hvor DBU-formand Jesper Møller var mægler.

Lokalunionernes interesseorganisation, DBU Bredde, har været handlingslammet og ubeslutningsdygtig det seneste års tid, fordi DBU Bornholm, København og Lolland-Falster ikke har deltaget i bestyrelsesmøderne.

Ifølge Ekstra Bladet har de tre små lokalunioner nemlig følt sig trynet af de tre store lokalunioner: DBU Jylland, Fyn og Sjælland.

– Når tre lokalunioner ikke har deltaget i bestyrelsesmøderne, er det fordi vi føler os fuldstændig kørt over af de tre øvrige lokalunioner, har DBU Bornholms formand Lars Albæk tidligere fortalt til Ekstra Bladet.

Onsdag mødtes de seks formænd i lokalunionerne i Aalborg til et møde med DBU-formand Jesper Møller som mægler, og det gik godt, fortæller DBU Bornholm på sin hjemmeside.

– Alle har erklæret sig enige i, at lokalunionerne er klar til fremadrettet at samarbejde i DBU Bredde om fortsat at drive og udvikle breddefodbolden til gavn for klubber og fodboldspillere i Danmark, skriver DBU Bornholm.

Konkret er det aftalt, at der nedsættes et samarbejdsforum med deltagelse fra alle lokalunioner, der drøfter optimering af de fremtidige samarbejdsformer og relaterede spørgsmål. I mellemtiden vil alle lokalunionsformænd igen deltage i DBU Breddes bestyrelse for at tage de fornødne beslutninger for at drive breddefodbolden. Endelig har den fremtidige økonomi også været drøftet.

Til TV 2 Bornholm fortæller DBU Bornholms formand, at det er med lettelse og stolthed, at han er kommet hjem fra mødet.

– Nu skal man ikke sælge skindet, før man har skudt bjørnen, men jeg er mere positiv og mere optimistisk end inden vi tog derop, og nu venter jeg så bare i spænding på, at vi hver især hver lokalunion bekræfter, at vi har en aftale, fortæller han til tv-stationen.