Disse var også indstillet til ny pris

Disse var også indstillet til ny pris
Der blev serveret champagne og skudt med konfetti, da prisen blev uddelt til Henrik Madsen tirsdag eftermiddag. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 14. APR 2021 • 17:11
Jesper Gynther
Journalist
| ABONNENT
14. APR 2021 • 17:11

IDRÆTSPRIS

Tirsdag eftermiddag blev DGI og Intersports supergejstsprederprisen uddelt til gymnastikinstruktør Henrik Madsen fra Hasle IF og AaIF.

Men der var også en del andre, som var blevet indstillet til prisen, som går til en frivillig i idrætslivet, der har formået at holde gejsten og humøret oppe under coronapandemien.

De forskellige indstillinger til prisen kan læses på denne side.


Supergejstsprederprisen

Arkivfoto: Jacob Jepsen

Det seneste år har været krævende for det danske samfund – og dermed også for foreningslivet. Et foreningsliv, der har måttet indrette sig efter nye restriktioner, anbefalinger og begrænsninger for at holde danskerne i gang med motion og fællesskab.

Men det er lykkedes. Ikke mindst på grund af de mange frivillige, der har været kreative og arbejdsomme i bestræbelserne på ikke at lade foreningslivet gå i stå.

DGI Bornholm og Intersport er derfor gået sammen om at hylde de mange frivillige, der har gjort en forskel under mottoet: Tak, fordi du tager en for holdet.

Hyldesten har mange former – den mest synlige er Super-Gejst-Spreder-Prisen. En pris, der deles ud i DGI Bornholm og de 12 andre landsdele i DGI. Prisen gives til en frivillig, eller en gruppe af frivillige, der har gjort en særlig stor indsats i sin forening for at holde gejsten oppe i den hårde tid med corona. Det synlige bevis på prisen er en pokal og et gavekort på 5.000 kroner til Intersport. 

 


Bornholmske indstillinger til Supergejstsprederprisen:

Alexander Voltov fra Crossfit Bornholm (indstillet af henholdsvis Ditte Gade Kofod og Janni Seisbye):

Arkivfoto: Jacob Jepsen

– Under hele nedlukning har Alex holdt humøret oppe i vores box. Har hver dag lagt en wod op, som vi kunne lave derhjemme samt lavet livetræning over Facebook. Han har lavet små konkurrencer for børn og voksne. Han har gjort alt og mere til for os medlemmer, så vi har følt os som en del af det fantastiske fællesskab der i vores box under normale forhold. Det fællesskab har han holdt i live.

– Alexander har gjort rigtigt stort stykke arbejde siden den først lockout med corona. Har lavet live træning på vores Facebook side og lagt hjemme træning op, som vi kunne lave. Alexander og de andre træner, som er der frivilligt, lægger deres sjæl og tid, så vi kan føle, at vi alle hører til der, uanset om man er nybegynder, eller om man har været her fem år. Jeg har aldrig følt mig mere tilpas, end hvor jeg er nu i dette fællesskab, og det kan jeg kun takke Alexander for, som tog godt imod mig til den første træning. Han lyttede til, hvilkne skade jeg havde, og hvad jeg kunne. Og det tror jeg, de andre crossfitter kan skrive under på.

Vibe, Jesper, Magnus fra Rønne Svømmeklub (indstillet af Sofie Christiansen):

Arkivfoto: Berit Hvassum

– Vores tre trænere har i den grad formået at holde gejsten oppe hos os konkurrencesvømmere i Rønne Svømmeklub.

Med træning over videokamera tre gange om ugen, så holdt vores fællesskab vedlige men også vores form og motivation. De har flere gange om ugen stået klar med programmer som udfordrede os, selvom de på samme tid blev nødt til, at stået bag skærmen og bakkede os op. Indendørsidrætten er ikke åben endnu, men så finder vores trænere på noget udenfor, så vi kan mødes igen. De er klar til at samle os lige så snart, at der bliver givet grønt lys fra regeringen. For de står nemlig altid klar med smil, gejst og masser af øvelser.

Selv når vi ikke mødes, på skærmen eller i virkeligheden, ligger de orienteringsløb og andre ekstra programmer ud, som har givet os alle blod på tanden. De er parate alle dage for at hjælpe os, så vores ønsker om træning bliver opfyldt, både som hold og individuelt.

Jeg er imponeret over deres stor initiativ, selvom vi ikke har kunne være i vandet. De har givet os svømmere et fællesskab, også under corona, og det synes jeg bør belønnes.

Rene Lund fra Nexø Tennis Klub (indstillet af Bente Brunke):

Arkivfoto: Berit Hvassum

– Har holdt klubben og træningen kørende trods store udfordringer med corona restriktioner.

Susanne og Svend Erik Pihl fra Nyvest Skytteforening (indstillet af Svend Holm Jensen):

Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

– Her under corona Har de begge gjort et stort arbejde med at holde alt vedlige på banerne. De har Sørget for at alt er gjort klar til at vi må starte op igen. Sørget for at vores nye møbler er kommet på plads. Generelt alt som de har lavet i nedlukningsperioden skal de have et stort cadeau for.

Rose-Marie Jensen fra DGI Bornholm (indstillet af Katja Johansen):

Arkivfoto: Jacob Jepsen

– Hun sørger for at ringe til dem, som ikke har facebook og fortælle hvor vi går fra, hver fredag. Hun er god til at finde nye flotte steder på øen. Hun forkæler os med smørrebrød og kage :) Hun spørger ofte under vores gåture, om vores kroppe kan følge med og holder pauser, så alle kan følge med. Spørger om vi skal lave turen kortere eller længere, når vi går.

Lis Borring fra Bornholm Taekwondo Klub (indstillet af Jesper U.W. Olsen):

Arkivfoto: Berit Hvassum

– Vi vil gerne indstille Lis Borring, 74 år, til DGI Super-Gejst-Spreder-Prisen.

Lis Borring har i over 20 år været aktiv foreningsleder i Bornholms Taekwondo Klub, både som formand, kasserer og ikke mindst som aktiv udøver og træner i nærved 30 år.

Lis Borring er udover en meget imponerende udøver der blandt andet har vundet VM i Poomse (serier), EM og adskillige andre internationale mesterskaber en meget inspirerende træner. Hun har under corona-nedlukningen været med til at motivere flere af klubbens medlemmer, nybegyndere og øvede til at deltage i og træne op til forskellige online-stævner i Poomse (serier). Hun trænede også sig selv op til at deltage i online stævner efter at hun havde holdt flere års pause fra teknikstævner.

Lis har været meget aktiv under corona-nedlukningen, hvor hun, under hensyn til alle gældende restriktioner, har arrangeret træninger for at flere af eleverne har kunnet få træning, ved at lave træninger flere gange om ugen indenfor eller ude, for de forskellige bæltegrader og aldre, i små grupper eller enkeltvis.

Når der har været helt nedlukket, så har hun tilbudt at hjælpe eleverne online ved at de kunne sende videoer af deres udførsel som hun så ville kommentere og komme med rettelser de kunne arbejde med.

Lis tager sig af alle typer elever - børn, unge og voksne, nybegyndere og eliteudøvere. Eleverne siger at hun træner dem med tålmodighed, er sød, inkluderende, disciplineret, entusiastisk og præcis. Hun træner alle på exceptionelt og individuelt niveau.

Lis er en leder der selv går og viser vejen. Hun har mange timers egentræning og er selv med til alle træninger sammen med eleverne derudover.

Hun er en inspiration for alle, unge som voksne, og viser hvad man kan opnå med disciplin og vedholdenhed. Hun er med sit eksempel en god taekwondorepræsentant der lever Do’en (”vejen”) i TaeKwonDo med tålmodighed, vedholdenhed, disciplin, rummelighed og ydmyghed.

Lis er en fantastisk leder og inspiration for alle omkring hende. Uden Lis Borring havde Bornholm næppe haft en så velfungerende Taekwondo klub den dag i dag også efter et år med corona.

Uni Houmann fra Bornholms Golfklub (indstillet af Mette Mikkelsen):

Står yderst til højre. Arkivfoto: Berit Hvassum

– Når man snakker om Uni´s indsats bliver tak et fattigt ord, men det må siges at Uni er noget særligt!

Uni er formand for begynder- og rekrutteringsudvalget i Bornholms Golfklub, samtidig er hun også bestyrelsesmedlem.

Uni er et af de første ansigter nye golfspillere møder i vores klub, og vi er bragende stolte af at have en sådan ambassadør for vores klub. Uni er åben og møder alle i øjenhøjde og kommunikerer åbent med hver enkelt, hun har en hel speciel evne til at se alle. Det sociale samvær i klubben- især for vores helt nye medlemmer, prioriterer Uni højt, og det har været en af de primære grunde til at klubben i 2020 har haft en stor medlemstilgang. På trods af covid-restriktioner har Uni fundet måder at få vores begynderhold til at fungere på. Hun har i en tid hvor socialt samvær har været besværliggjort grundet pandemien, formået at løfte det sociale liv i klubben. Uni forstår vigtigheden i socialt liv i en idrætsklub- og har derfor været en kæmpe drivkraft for at alle nye medlemmer har følt sig velkomne og ikke har følt sig udenfor.

Uni er altid smilende og positiv, og går aldrig af vejen for at tage fat og give en hånd med, der hvor der nu er behov. Uni kender ikke ordet ”NEJ”- hun bruger det i hvert fald yderst sjældent. Uni har mange gode ideer til nye initiativer, som hun ikke er bange for at prøve af- til stor inspiration for alle andre. Senest har hun fået gang i ”fyraftensklub” fast en gang om ugen, hvor medlemmer som stadig er på arbejdsmarkedet, kan møde op og komme ud at spille med andre medlemmer og herefter afslutte runden på terrassen. Ikke engang det har Covid-19 forhindret hende i. Uni ser muligheder i alting- noget vi andre er fuld af beundring over.

Uni virkeliggør en drøm om et foreningsliv, der aktivt agerer samlingspunkt i samfundet, når tilhørsforhold, alder og niveau blandes sammen i en skøn forening.

Uni er en Ildsjæl ud over det »sædvanlige«, men i ordets og idrættens bedste betydning.

Malene Finne Jensen fra Blue Jeans Linedancers (indstillet af Grethe Kristiansen):

Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

– Instruktør Malene har i hele corona-tiden lagt opmuntrende opslag på Facebook til klubbens dansere. Desuden har hun hver uge lagt en ny omgang dansetræning på klubbens Facebook-side, så vi dansere kan holde træningen ved lige. Hver tirsdag aften mødes vi og træner sammen, hver for sig, ved vores skærm. Vi kan endda gøre det igen og igen og igen, for videoerne ligger jo klar derinde. Malene har bare sådan en supergod gejst, så vi holder humøret oppe :)

Kim Christensen fra RIK (indstillet af Flemming Bærnthsen):

Står i midten. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

– Jeg vil gerne indstille Kim “Greve” Christensen til Super-Gejst-Spreder-Prisen, da han med kreative og tossede ideer prøvede at bibeholde klubbens fællesskab med selvtræningsskole, konkurrence, fiktiv fodbold, challenge mellem holdene og fodbold på afstand. Han lavede morgentræning fra kl. 06 om morgen før ungdomsspillerne skulle i skole, det var som erstatning for den manglende træning under første nedlukning. Han har formåede at holde på klubbens medlemmer i denne svære periode som snart har stået på i næste et år.

Loppemarkedsudvalget fra Svaneke IK (indstillet af Lone Christoffersen):

Arkivfoto: Allan Rieck

– Fordi de qua coronanedlukning ikke har kunnet afholde de årlige loppemarkeder, som skaffer penge til det livsvigtige ungdomsarbejde i klubben. Hvad gør man så? Man tænker alternativt! Første tanke: vi sælger småting på FB. Anden tanke: corona varer nok ved, så vi etablerer en loppe butik. Den butik er nu næsten klar til at blive drevet af frivillige og til at generere de penge klubben mangler fra loppemarkeder.