Henrik hyldes for sit altid høje humør

Henrik hyldes for sit altid høje humør
Prismodtageren blev hyldet for altid at være klar på lidt fis og ballade.
| ABONNENT | 13. APR 2021 • 18:09
Af:
Jesper Gynther (tekst)
Jacob Jepsen (fotos)
| ABONNENT
13. APR 2021 • 18:09

IDRÆTSPRIS

Selvom det har været svært at være idrætsforening på det seneste grundet diverse coronarestriktioner, har mange af de frivillige formået at holde humøret oppe og fundet alternative løsninger, så de aktive fortsat kunne komme til træning.

En af dem, som har gjort et stort stykke arbejde med at holde idrætslivet i gang, er Henrik Madsen, der er gymnastikinstruktør i Hasle IF og AaIF for et ungdomshold. Han har blandt andet taget initiativ til at lave onlinetræninger via video, mens indendørshallerne var låst af på grund af restriktionerne, ligesom han nu også har taget gymnasterne med udenfor og træne, selvom det til tider er pivkoldt.

Og vigtigst af det hele, har Henrik formået at holde fast i et smil hele vejen igennem, og derfor har DGI Bornholms bestyrelse valgt, at han skal modtage supergejstsprederprisen, som der i alt har været 15 forskellige indstillinger til her på Bornholm.


OM PRISEN

Det seneste år har været krævende for det danske samfund – og dermed også foreningslivet. Et foreningsliv, der har måttet indrette sig efter nye restriktioner, anbefalinger og begrænsninger for at holde danskerne i gang med motion og fællesskab.

Men det er lykkedes. Ikke mindst på grund af de mange frivillige, der har været kreative og arbejdsomme i bestræbelserne på ikke at lade foreningslivet gå i stå.

DGI Bornholm og Intersport går derfor nu sammen om at hylde de mange frivillige, der har gjort en forskel under mottoet: Tak, fordi du tager en for holdet.

Hyldesten har mange former – den mest synlige er Super-Gejst-Spreder-Prisen. En pris, der deles ud i DGI Bornholm og de 12 andre landsdele i DGI. Prisen gives til en frivillig, eller en gruppe af frivillige, der har gjort en særlig stor indsats i sin forening for at holde gejsten oppe i den hårde tid med corona. Det synlige bevis på prisen er en pokal og et gavekort på 5.000 kroner til Intersport.

Rart med anerkendelse

Hovedpersonen modtog prisen tirsdag eftermiddag uden for DGI Bornholms kontor i Rønne, og han fortæller til Bornholms Tidende, at han er meget stolt over kåringen.

– Jeg synes selvfølgelig, det er rigtig rart at få den anerkendelse, som det er at få sådan en pris, siger Henrik Madsen, som er en af i alt 13 modtagere af prisen på landsplan, da den også i dag bliver uddelt i de 12 andre DGI-landsdele.

– Jeg kan forstå, at der er omkring 1.000 på landsplan, som er blevet indstillet til prisen, så det viser jo, at selvom der har været udfordringer med coronarestriktioner, så er der rigtig mange foreninger rundt om i landet, som gør noget for at kunne dyrke idræt alligevel, siger Henrik Madsen.

Svær tid at være glad

Hvordan har det været at holde humøret oppe under corona?

– Det har selvfølgelig krævet en indsats, men vi kan jo se, at det gør en forskel, når vi gør noget for, at de unge kan komme til at træne, og det gør også mig selv glad at få lov til at lave noget for dem.

Og det kan du også godt føle og mærke, når du laver onlinetræning?

– Det er selvfølgelig på en anden måde end ellers, fordi vi har ikke den samme umiddelbare tilbagemelding fra gymnasterne, hvor man kan se smilet, hvis det er godt, det man laver. Men vi har jo kunne se, at gymnasterne er kommet igen gang efter gang også til onlinetræningen, og så er det den bekræftelse, vi får på, at det, vi laver, nok ikke er helt skidt.

Har det altid ligget til dig at holde humøret højt?

– Det har altid været vigtigt for mig at lave noget for andre, og som gør andre glade. Men det må da også gerne gøre mig selv glad, og det gør det også, det skal der ikke være nogen tvivl om. Jeg synes, det er vigtigt, at vi kan lave noget for hinanden, hvor vi alle sammen er del af et fællesskab, og hvor en plus en giver tre, og hvor vi sammen udvikler os til noget større og bedre, end hvad vi kunne have gjort alene.

Fortjener prisen

Henrik Madsen er blevet indstillet til prisen af formændene for Hasle IF Gymnastik og AaIF, som begge var til stede under prisoverrækkelsen.

– Vi har indstillet Henrik, fordi han er instruktør i vores forening og har været initiativtager til rigtig mange tiltag i forbindelse med alt det her corona. Han er altid god til at komme på gode ideer og har holdt god kontakt til alle gymnasterne i løbet af coronatiden, og det, synes vi, er prisværdigt, fortæller Iris Viborg Kofod, der er formand for Hasle IF Gymnastik.

Hun tilføjer.

– Og så er han altid god til at holde det høje humør. Under nedlukningen har han lavet onlinetræning med sine gymnaster og har så bare spredt det gode humør på den måde. Og så han er også bare altid god for fis og ballade.

Også DGI Bornholms formand Ole Dreyer var med til overrækkelsen, og han har ikke været i tvivl om, at Henrik Madsen fortjener prisen.

– Idrætslivet har jo været hårdt ramt af covid-19, og der er vi kommet frem til i DGI, at vi skal gøre et eller andet for at hive nogle eksempler ud på personer, som virkelig har gjort en forskel, og der har man så lavet den her supergejstsprederpris. Så det er en, som har gjort lidt mere end de andre. Der er jo mange, der har gjort noget, og der har også været andre kandidater, men jeg synes nu, at den her kandidat skilte sig lidt ud fra de andre, siger Ole Dreyer.

Der blev serveret champagne og skudt med konfetti, da prisen blev uddelt til Henrik Madsen tirsdag eftermiddag. Med til overrækkelsen var blandt andre Ole Dreyer (som står med gavekortet) og Karen-Margrethe Hansen Bager (nummer to fra højre), som er henholdsvis formand og direktør for DGI Bornholm. Derudover var også Marian Lundh, formand for AaIF, til stede, da hun har været med til at indstille Henrik Madsen til prisen, ligesom også DGI Bornholms idrætskonsulenter Kasper Fruergaard Nissen (med konfettikanonen) og Flemming Torsten Sørensen (yderst til højre) også var med til at hylde prismodtageren.