Det er beskidt, det er fedt

NYHED | ABONNENT | 9. SEP 2023 • 15:10
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
9. SEP 2023 • 15:10

150 deltagere i Dirt-løbet svømmede, løb og kravlede i vand, mudder og tjørnekrat – og de elsker det.

– Det er fedt. Jeg har glædet mig.

Den første af deltagerne i lørdagens Dirt-løb i Vang har netop foretaget en bropassage – vel at mærke nede i vandet under broen, da han lyser op i et stort smil og kommer med ovennævnte udtalelse.

Tejn Idrætsforening har fundet en god opskrift på, hvordan man opfinder et helt anderledes løb, hvor det ikke gælder om at komme først, men hvor deltagerne bliver udsat for alskens udfordringer. Dirt kalder de løbet. Det betyder smuds/svineri, og man bliver ganske rigtig meget beskidt undervejs i løbet.

Alligevel er der ingen problemer med tilslutningen. Denne gang er der cirka 150 deltagere.

I Vang Havn skal deltagerne kravle over et net.


I Tejn IF har man et fast koncept for løbet, som ganske vist kun er på cirka fem kilometer, men som til gengæld byder på adskillige udfordringer undervejs – først i Vang Havn, siden blandt andet med en del højdemeter, tjørnekrat, gå på tov over en sø, kravle igennem rør i et mudret vandhul med videre.

Balancegang på tov hen over en sø.

For hele familien

– Vi sørger for, at der er lidt nyt hvert år. Det er et sjovt løb, for alle er glade, og det er dejligt at se forældre deltage sammen med deres børn. Vi ser også nogle firmaer komme, og det er dejligt at se nogle af vores tidligere action idrætsbørn være med, siger Lene Møller, formand for Tejn IF.

– Vi er næsten for heldige med vejret i dag. Det havde ikke gjort noget for arrangementet, at det havde været regnvejr. Men det er fedt for deltagerne, at de kan hygge sig bagefter i solskinnet, tilføjer Lene Møller.

Steven Frederiksen giver sin nevø Lukas en hånd. Fotos: Holger Larsen 

Og sådan ser de ud efter turen i mudderhullet.

Steven og Lukas Frederiksen, onkel og nevø, løber sammen, og Steven hjælper Lukas ud af røret i mudderhullet, inden de plasker videre igennem vandhullet og ned ad bakken, forbi vandmøllen og retur til Vang Havn, hvor de slutter som de startede – med at hoppe i havnen for at få vasket det værste mudder af.

Det er mega fedt

– Jeg tror, det er fjerde gang, jeg er med. Det er mega fedt, siger Steven Frederiksen.

Hvad er det fede ved det?

– Det er udfordringen. Det er ikke et løb, som ligner nogen andre. Det er også sjovt at løbe med min nevø.

Hvad er det sjoveste/værste ved løbet?

– Det er måske mudderhullet, for der man bare så træt. Men så der er også en flot natur og en flot udsigt at kigge på undervejs, siger Steven Frederiksen.

– Jeg er med, fordi det er sjovt, og det er ikke bare et løb. Det værste var nok at skulle igennem tjørnekrat, supplerer Lukas Frederiksen og fremviser sine forrevne ben.