En anden følelse end Serie 1-kamp med usikkerhed om modstanderne dukker op

Onsdag aften vandt Viking over RIK, hvorefter sejren blev fejret sammen med holdets trofaste fans. Foto: Jesper Gynther
FODBOLD | RØNNE | ABONNENT | 6. OKT 2021 • 21:57
Jesper Gynther
Journalist
FODBOLD | RØNNE | ABONNENT
6. OKT 2021 • 21:57

Viking vinder stort over lokalrivalerne fra RIK i klubbens comeback-kamp i Bornfiber Ligaen. Nu er målet at komme i slutspillet, så klubben måske kan genvinde titlen i Bornholms bedste række.

Viking kan stadig. Det må konklusionen være efter klubbens første kamp i Bornfiber Ligaen (Bornholmsserien) siden før sommerferien.

Comeback-kampen blev onsdag aften vundet med hele 4-0 over lokalrivalerne fra RIK på et velbesøgt Rønne Stadion Nord. Det var dog først i 2. halvleg, at Viking trak fra. Det stod således kun 1-0 ved pausen, hvorefter Viking fik lukket opgøret med tre mål midtvejs i 2. halvleg.

– Vi fik stemplet ind i sæsonen med et ønskeresultat, fortæller Viking-træner Henrik Jacobsen.

– Det er ikke for at lyde arrogant eller noget, men jeg havde håbet på, at vi kunne vinde i den størrelsesorden med tre-fire mål. Også selvom vi ikke er i kampform endnu.

– Man kunne også se på os, at vi mangler noget, før vi er i form. Vi traf mange forkerte beslutninger, men da vi først kom foran med et par mål, så blev RIK modløse i 2. halvleg, siger han og fortæller, at det er dejligt at være tilbage i Bornholms bedste række.

– Det er fantastisk endelig at være tilbage, selvom det er sket på en bizar måde med hele den her sag, siger han med henvisning til tvangsnedrykningen af Viking til Serie 1, som nu er blevet omgjort af Fodboldens Appelinstans.

Lokalopgøret var tæt i 1. halvleg, men derefter var der kun ét hold på banen. Foto: Jesper Gynther

Dejligt at være tilbage

Vikings anfører Steffen Sørensen er også glad for at kunne snøre støvlerne igen. Det er nemlig ikke meget fodbold, som Viking har fået mulighed for at spille i Serie 1. Fire kampe i træk blev aflyst, da modstanderne meldte afbud, blandt andet fordi de ikke ønskede at tabe stort til de regerende bornholmsmestre.

Kampen mod RIK er derfor den første kamp, som Vikings førstehold spiller siden slutningen af august, hvor man mødte klubbens eget tredjehold.

– Det er dejligt at få lov at spille fodbold igen, siger Steffen Sørensen.

– Vi er ikke i form, for vi mangler kamptræning, men det gik ok. Vi havde gode relationer og godt spil.

– Det var også fedt, at der var så mange tilskuere. Det er jo næsten et helt fyldt stadion. Det er jo bare en anden følelse, man har i kroppen, end når man tager til en Serie 1-kamp, hvor man ikke er sikker på, at modstanderne dukker op, siger han.

Der var god opbakning fra lægterne i Vikings comeback-kamp i Bornfiber Ligaen. Foto: Jesper Gynther

Målet er slutspillet

De seks andre hold i Bornfiber Ligaen har allerede spillet seks kampe i sæsonen, og Viking må finde sig i, at holdet ikke kommer til at spille de kampe. Derfor indtræder Viking i rækken med nul point og må forsøge at indhente de andre hold.

Det kan dog også godt lade sig gøre, for Nyker har nul point og RIK har fire point. Med sejren over RIK har Viking nu tre point og er derfor allerede tæt på at kravle op blandt de fem bedste hold i rækken, som skal spille slutspil til foråret om at blive bornholmsmestre.

Det er derfor stadigvæk muligt for Viking at genvinde mesterskabet, men i første omgang handler det bare om at komme i slutspillet, fortæller Steffen Sørensen.

– Og så tager vi den derfra, siger Viking-anføreren.

Vikings målmand, Kenny Anwar, fik et gult kort allede efter tre minutter, da han fik en tilbagelægning og gled i græsset, hvorefter han væltede en RIK-spiller. RIK fik dog ikke udnyttet de 10 minutters overtal. Foto: Jesper Gynther