Derfor oplever badminton igen fremgang efter mange års tørke

Derfor oplever badminton igen fremgang efter mange års tørke
Magne Rømer fra Hasle blev lørdag en af mange nye bornholmsmestre. Fotos: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 2. DEC 2023 • 19:00
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
2. DEC 2023 • 19:00

149 spillere deltager i denne weekend i bornholmsmesterskaberne i badminton, og det er flere end i mange år. Fremgangen skyldes inkarnerede frivillige samt ansættelsen af en professionel træner, som skal hjælpe alle øens klubber, mener DGI Badminton Bornholm.

– Jeg synes, jeg spiller godt. Jeg får ham ud at løbe, og jeg giver alt, hvad jeg har.

Ordene kommer fra hasleboen Magne Rømer, efter han lørdag vandt herresinglefinalen over Jesper Aakjær Larsen i den sammenlagte ungdomsrække U15 B/U17/U19 C.

Det blev en langtrukken affære, selvom Magne på papiret vandt sikkert i to sæt med cifrene 21-15, 21-10. Derfor skulle han lige hive lidt efter vejret, før han kunne svare på flere spørgsmål.

– Det er en jævnbyrdig kamp, og vi ligger begge to på samme niveau. Vi har rigtig lange dueller, og vi spillede generelt begge to fremragende. Men hvis jeg havde været i lidt bedre form, så havde jeg nok ikke været så forpustet, siger den 14-årige BM-vinder, som ikke kun er glad, fordi han vandt guld.

– Jeg synes, det er fedt, at vi afholder BM, og at man møder nogle spillere, som man ikke gør til træningerne. Det er noget helt andet at komme ud til stævne, for det giver en helt anden spænding i kroppen, når der er så mange tilskuere, og en finale er altid spændende.


Jesper Aakjær Larsen måtte nøjes med sølv.

Professionel træner giver pote

I år har der været ekstra stor mulighed for at møde nogle nye spillere, for der er tilmeldt 149 spillere til BM, og det er flere end i mange år. Og det er et tegn på, at badmintonsporten begynder at blive mere populær på Bornholm.

– Efter mange års tørke, hvis man kan sige det sådan, så ser det faktisk rigtig fornuftigt ud. Der er flere, der begynder at melde sig til vores stævner, og ungdomsturneringen er kommet i gang igen i år, som ikke har været i gang i mange år, siger Helle Mogensen fra DGI Badminton Bornholm.

Der er ikke kun flere, som tilmelder sig stævner. Flere af klubberne mærker også en fremgang i medlemstallet.

– Så det er jo rigtig positivt. Og det skyldes selvfølgelig, at der er nogle inkarnerede frivillige, som virkelig gør en stor indsats. Og så har vi jo også i det her badmintonudvalg ansat en professionel træner (Philip Fagralid), som vi har ansat for tre år, som går ud og hjælper klubberne både med det organisatoriske, men også med at træne spillerne. Det er det, der giver pote nu, det er jeg helt sikker på, siger Helle Mogensen.

Er badminton der, hvor det skal være?

– Der er plads til flere, men jeg synes, vi er rigtig godt på vej.


Philip Fragralid begyndte i jobbet hos DGI Badminton Bornholm den 1. oktober 2022. Arkivfoto: Jesper Gynther

Inspireret af storebror

Det er ikke den professionelle træner, som har fået Magne Rømer til at spille badminton. I stedet var det Magnes storebror, som inspirerede ham til at give ketchersporten en chance.

– Jeg tror, det kommer lidt fra min storebror, da han startede til det. Jeg blev lidt fristet til det, da han var oppe og spille stævner, og så tænkte jeg, at det var også noget, jeg ville prøve. Nu har jeg spillet i fire-fem år, og så synes jeg, det er lidt svært at stoppe, når man først har spillet så lang tid, siger Magne Rømer.

Hasleboen har dog har haft stor glæde af at få undervisning af Philip Fragralid.

– Jeg har været med til det et par gange, og det har hjulpet meget. Jeg er blevet meget bedre til at bevæge mig på banen og til at lave slagene. Og så synes jeg også bare, det er fedt, at han gider.

Han oplever også, at der på det seneste er begyndt at komme flere med til træningerne i Hasle, men det skyldes andre omstændigheder.

– Vi har fået rigtig mange, siden fodbold startede indendørs. Deres træning ligger lige før vores badmintontræning, og så er der kommet rigtig mange, som har set, at vi spiller badminton, og så er der mange, der har fået lysten, siger Magne Rømer, som også selv er en af dem, der både går til fodbold og badminton.

– Jeg tror, vi ligger omkring 16-18 stykker til træning, så hele hallen er fyldt.

Flere seniorspillere

Lørdag blev alle singlerækkerne afviklet til BM, og søndag er det doublerækkernes tur. Her bliver der rig mulighed for at se voksne spillere udfolde sig, og det er også en af de positive ting, som er værd at tage med fra dette års BM, mener Helle Mogensen.

– Det, som er rigtig positivt i år, er, at der er kommet rigtig mange seniorspillere med. Ud af de 149 spillere, der er tilmeldt, så er 43 af dem seniorspillere, og det er mange, mange år siden, at vi har haft det. Så der er også kommet gang i seniorbadminton rundt omkring, siger hun og oplyser, at de fleste af voksenspillerne er tilmeldt i doublerækkerne.

Hvorfor er det godt, at spillerne deltager i BM?

– Fordi mange af spillerne løber og spiller mod de samme altid, og de vil rigtig gerne ud at prøve kræfter mod nogle fra de andre klubber. Det bliver man både bedre af, men det giver også noget fællesskab og sammenhold klubberne imellem.


I alt er der 149 tilmeldte spillere til BM.

 

BM-vindere, single

U11 D HS: Nor Wermelin Holmgaard
U11 D DS: Ingrid Huth Pettersson
U11 B/U13 C DS: Emilia Olsen
U13 C HS: Edmund Mortensen
U13 D HS: Liam Olsson
U13 D DS: Line Holm Nyboe
U13 B/U15 C DS: Nanna Skou-Larsen
U15 C HS: Alexander Alkier
U15 D HS: Valdemar Kofoed Poulsen
U15 D DS: Frida Aakjær Larsen
U15 B/U17/U19 C HS: Magne Rømer
U15 B/U17/U19 B DS: Olivia Buchardt
U17/U19 B/ SEN B HS: Julius Billeschou Koefoed
U09 D HS/DS: Konrad Marcher Brandt
U11 C HS/DS: Villads Grønbæk-Møller

BM-vindere, double

U11 C/D HD: Villads Grønbæk-Møller, Konrad Marcher Brandt
U11 B/U13 C/D DD: Emilia Olsen, Alba Winsløw
U13 D HD: Bendix Hjort, Liam Olsson
U15 C/D DD: Agnes Leonora Zenobia Walter, Nanna Skou-Larsen
U13 C/ U15 D HD: Charlie Baxter Toft-Thompson, August Marker-Beyer
SEN B DD: Mie Andersen, Cecilie Kofoed
SEN B HD: Daniel Kruse, Fürst Christian Mogensen
SEN D DD: Ekvall Eva-Lotte, Jane Jakobsen
SEN C HD: Magnus Dyrmose Stegmann, Tobias Sonne
U13 D MD, Gustav Hansen, Line Holm Nyboe
U13 B/U15 C MD: Otto Nørgaard Sorgenfri, Agnes Leonora Zenobia Walter
U15 D MD: Marius Peter Beck Kofoed, Maj Linn Mattsson
SEN B MD: Daniel Kruse, Mie Andersen
SEN C MD: Miklas Lehman Rømer, Isabella Kofod
U15 B DD/U15 C HD: Adam Fruergaard Nissen, Otto Nørgaard Sorgenfri
U17/U19 B DD/U17/U19 C HD: Jesper Aakjær Larsen, Magne Rømer



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT