De to bedste kvinder løb i samme tid: 'Jeg troede hun ville lade mig vinde'

De to bedste kvinder løb i samme tid: 'Jeg troede hun ville lade mig vinde'
Carolien Millenaar (th.) vandt akkurat onsdagens etape i Almindingen. Foto: sportstiming.dk
NYHED | ALMINDINGEN | ABONNENT | 27. JUL 2022 • 19:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ALMINDINGEN | ABONNENT
27. JUL 2022 • 19:30

Det blev en uhyre tæt afslutning mellem de to hurtigste kvinder på onsdagens etape i Almindingen. Carolien Millenaar og Sara Schou Kristensen spurtede om sejren og løb over i samme tid.

Onsdag skulle deltagerne i Etape Bornholm ud på 7,8 kuperet terræn i bornholmernes skov, Almindingen.

Det gik op og ned ad bakker, og til sidst ventede der en 500 meter lang stigning op mod Christianshøjkroen. Her blev tilskuerne vidne til en uhyre tæt afgørelse mellem de to hurtigste kvinder.

Carolien Millenaar kom akkurat først over målstregen, men der var ikke nogen tidsforskel til den nærmeste forfølger, Sara Schou Kristensen, som dagen forinden havde vundet tirsdagens etape i Dueodde.

Blot 12 sekunder skiller de to konkurrenter i den samlede stilling. Foto: sportstiming.dk

De to havde fulgt hinanden under hele onsdagens etape, og derfor var det stigningen til sidst, der skulle afgøre det hele.

– Da der var 500 meter igen, så går det op ad bakke, og der tog jeg føringen, og der troede jeg egentlig, at siden hun (Sara Schou Kristensen, red.) vandt i går (tirsdag, red.), at hun ville lade mig vinde, siger Carolien Millenaar, da hun har krydset målstregen.

– Men i det samlede klassement er jeg 12 sekunder foran, så jeg tror ikke, hun ville have, at det skulle være mere end det, så hun kom og sprintede til allersidst. Og så får jeg føringen igen, og da der er 10 meter igen, så kommer hun igen, så det var meget spændende til slut. 

Carolien Millenaar står med dagens præmie for at være hurtigst over målstregen. Foto: Jesper Gynther


Det er første gang, at Carolien Millenaar deltager i Etape Bornholm, og hun bruger løbet til at holde formen ved lige. At hun så er kandidat til den samlede sejr gør bare oplevelsen endnu mere spændende.

– Jeg løber en masse kilometer, så det er fed træning det her. Det er ikke så ofte, man kan få lov at løbe en uge med to tusinde andre. Og så er det fedt at være på Bornholm om sommeren. Der er ikke noget, der definerer sommeren bedre end at være her på solskinsøen, siger hun.

– Min kæreste fra Sydafrika har aldrig været i Danmark før, så han er også med, fordi han skal også opleve det hele. Vi er faktisk på hold sammen og fører også holdkonkurrencen, så det er megafedt, siger hun.

De seneste fem år har hun boet i USA, og når sommeren er slut, vender hun tilbage. Og så skal hun træne endnu mere.

– Jeg drømmer om at få nogle bedre personlige rekorder, så jeg kan få lidt mere tid til at fokusere på løb. 

Godt sammenhold blandt de bedste

Hos herrerne gik sejren for tredje dag i træk til Abdi Ulad, mens Mark Olsen for anden dag i træk tog sig af andenpladsen. På tredjepladsen kom Samuel Gerner Ulriques, og det var han godt tilfreds med.

– Da vi nåede til fem kilometer, kunne jeg mærke, at jeg havde mere energi, end de andre, og ham på andenpladsen har stadig bedre tid end mig i samlet tid, så hvis jeg ikke skulle falde for langt tilbage i forhold til ham, så var jeg nødt til at give den lidt gas. Og det var det, jeg gjorde, siger han.

Samuel Gerner Ulriques tabte meget tid på første etape, hvor han led i varmen i Hasle, men i det mere kølige skovområde i Almindingen gik det meget bedre.

– Det er nok en drøm at kunne nå Abdi, for han er mere end to minutter foran mig allerede fra første etape, så jeg har rigtig mange sekunder, jeg skal indhente. Men jeg håber helt sikkert, jeg kan ende i top 3, siger han.

Samuel Gerner Ulriques kom i mål som tredjehurtigste mand. Foto: Jesper Gynther

Da Samuel Gerner Ulriques krydsede målstregen gav han en krammer til en af sine konkurrenter, og der er da også et rigtig godt sammenhold mellem de bedste løbere i løbet.

– Løbesamfundet er så lille, så man kender hinanden. Jeg træner jo med halvdelen af de her mennesker, der ligger i top 15 eller top 20 i Danmark. Man dyster også på samme hold til daglig, så det kan godt være, man er rivaler ude på ruterne, men så snart vi kommer i mål, så giver man selvfølgelig den respekt, man fortjener, siger han.

Hvorfor er du med i Etape Bornholm?

– Det er første gang, jeg er med. Helt lavpraktisk var det for at komme væk fra baneløb og det flade Sjælland med byruterne. Så efter en banesæson syntes jeg, der skulle ske noget nyt.

Har det levet op til forventningerne?

– Ja, det er pissehårdt, og jeg havde absolut ingen forventninger om, at det skulle være let.

Top 3

Mænd:
1. Abdi Ulad - Kaisersport & Ortopædi - 23:54
2. Mark Olsen - Løbepigerne - 24:45
3. Samuel Gerner Ulriques - Løbepigerne - 24:58

Kvinder:
1. Carolien Millenaar - Herning - 28:22
2. Sara Schou Kristensen - Aarhus - 28:22
3. Madeleine Larsson - Sverige - 29:27

Børn, drenge:
1. Magnus Abildgaard Kofoed - Danmark - 9:24
2. Haakon Heltzer Sørstad - Norge - 10:09
3. Victor Brendes Mikkelsen - Danmark - 10:24

Børn, piger:
1. Lærke Dalsgaard Pelsen - Danmark - 11:31
2. Sofie Ingemann Andersen - Danmark - 12:02
3. Sine Wallberg - Norge - 12:11

Alle resultater kan ses på sportstiming.dk