'Puuuh, den var hårdere end jeg husker den'

'Puuuh, den var hårdere end jeg husker den'
Mark Olsen måtte ned og ligge på asfalten og hive efter vejret, da han havde krydset målstregen i næstbedste tid. Foto: Jesper Gynther
NYHED | DUEODDE | ABONNENT | 26. JUL 2022 • 19:15
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | DUEODDE | ABONNENT
26. JUL 2022 • 19:15

For anden dag i træk satte Abdi Ulad bedste tid, mens Sara Schou Kristensen fløj over sandet på Dueodde strand og var første kvinde i mål. 

Tirsdagens etape i Dueodde blev domineret af Abdi Ulad, som blev samlet vinder af Etape Bornholm i 2013. Landsholdsløberen, som om tre uger skal deltage i EM på maratondistancen, kom i mål som første mand efter at have passeret de 5,8 kilometer sand, strand og klitter i tiden 19 minutter og 47 sekunder.

På andenpladsen, 35 sekunder efter, kom Mark Olsen fra København. Han måtte ned og ligge på asfalten og hive efter vejret, da han havde krydset målstregen.

– Puuuh, den var hårdere, end jeg husker den, lyder det fra Mark Olsen, da han så småt har fået styr på vejrtrækningen igen.

Han var også med i Etape Bornholm i 2019, hvor det blev til en samlet tredjeplads, men det tror han bliver svært at gentage, da han blot kom i mål på 14. pladsen på mandagens etape, næsten fem minutter efter vinderen, Abdi Ulad.

– Jeg havde lidt revanche, som jeg skulle tage for i går (mandag, red.), hvor jeg løb en fadæsetid. Jeg led alt for meget i varmen og kunne ikke trække vejret. Jeg havde det bedre i dag, så den skulle bare ud og have en over sinkadusen, siger han og fortæller, at han dog også blev udfordret på Dueoddes sand, da der var en heftig modvind på vejen tilbage mod målstregen, efter han havde rundet campingpladsen.

– Vinden var fuldstændig modbydelig. Og på klitterne til sidst, hvor det går op og ned, og man ikke rigtig kan mærke vinden på samme måde, var det mere eller mindre alle mand for sig selv. Men det er super fedt og super hårdt, siger Mark Olsen. 

Nu håber han på at kunne fortsætte de gode takter fra tirsdagens løb og måske blande sig i kampen om top 5-placeringerne. Derudover ser han frem til kongeetapen på torsdag på Hammerknuden.

– Jeg glæder mig selvfølgelig til torsdagen. Eller jeg ved ikke, om jeg glæder mig, men det er jo helt sikkert den op til Hammeren, der bliver mest interessant. 

– Men jeg synes også rigtig godt om onsdagen. Det er fedt inde i skoven, når den snor sig rundt op og ned, så det er en lækker etape, siger han.

 

Sara Schou Kristensen kom bedst gennem sandet. Foto: Jesper Gynther

 


Tidligere børneløber satte bedste tid

Hos kvinderne var det 25-årige Sara Schou Kristensen fra Aarhus, der kom først i mål. Hun fik fjerdebedste tid på mandagens etape, men på sandet fejede hun alt modstand til side. Hun kom i mål i tiden 23:07, hvilket var 13 sekunder bedre end næsthurtigste kvinde.

– Jeg synes, det gik godt. Jeg havde friske ben i dag, siger hun og fortæller, at hun fik et godt flow i starten, hvor der var medvind, men det blev hårdt ude på stranden og på bakkerne og klitterne.

– Der kan man ikke løbe hurtigt, uanset hvad. Men jeg synes, jeg kom igennem rigtig fint, så jeg er meget tilfreds med i dag. 

Hvordan passer sand dig?

– Jamen, det passer mig ikke skidegodt. Jeg synes, det er forfærdeligt at løbe i, men man ved jo ikke rigtig, hvordan man er i forhold til andre. Jeg er ikke vant til at løbe i sand, men det var hårdt og fedt. 

Hvad er dit mål for dette års Etape Bornholm?

– Mit mål er både at have en rigtig sjov uge og nogle fede løb og komme igennem helskindet og uden at være smadret. Og så håber jeg da, at det kan blive til en top 3-placering. 

Kan du undgå at blive smadret?

– Det er et godt spørgsmål. Hvis man ligger og kæmper om første- eller andenpladsen, er jeg nok så meget konkurrencemenneske, at jeg ikke kan lade være med at give den lidt for meget gas til sidst. Men jeg føler også, at jeg er godt trænet til at kunne klare det. 

Hvad er din historik med Etape Bornholm?

– Jeg har været med før. Én gang har jeg løbet voksenetapen, men det er en del år siden nu, og dengang var jeg ikke vant til at løbe så langt. Jeg har løbet børne- og ungdomsetapen et par gange, så jeg har prøvet det før, og jeg synes, det er et virkeligt fedt løb.

Top tre: Mænd
1. Abdi Ulad - Kaisersport & Ortopædi - 19:47
2. Mark Olsen - Løbepigerne - 20:22
3. Samuel Gerner Ulriques - Løbepigerne - 20:24

Top tre: Kvinder
1. Sara Schou Kristensen - AGF Atletik damer - 23:07
2. Carlien Millenaar - Herning Løbeklub /Brørup Løbek. - 23:20
3. Madeleine Larsson - 24:42

Se alle resultater på sportstiming.dk