Cheftrænerne fik på godt og ondt noget brugbart ud af træningskampen

Cheftrænerne fik på godt og ondt noget brugbart ud af træningskampen
Træningskampen blev spillet med tre halvlege af hver 30 minutters varighed.
| ABONNENT | 30. MAR 2021 • 11:00
Af:
Jesper Gynther (tekst)
Jens-Erik Larsen (fotos)
| ABONNENT
30. MAR 2021 • 11:00

FODBOLD

Lørdag spillede RIK og NB Bornholm en træningskamp mod hinanden på kunstgræsbanen i Rønne.

Træningskampe bruger man normalt til at pudse formen af, og det er især nødvendigt op til turneringskampene i dette forår. Ingen af holdene har nemlig spillet kampe siden oktober, hvor sæsonen i Københavnsserien blev afbrudt før tid på grund af coronarestriktionerne.

I forrige uge blev det dog igen muligt at samles op til 50 personer til en udendørs idrætsaktivitet, og derfor kunne lørdagens opgør lade sig gøre (dog uden tilskuere). Derfor er det også to glade trænere for holdene ovenpå opgøret, som endte 5-1 til gæsterne fra Nexø.

– Det er jo en fornøjelse at kunne spille kamp igen. Det er jo derfor, at man træner, og det giver også en anden tænding til træningen, når man har en kamp i løbet af ugen at se frem til, siger Thomas Jørgensen fra NB Bornholm.

– Det var skam dejligt at kunne lede holdet igen i en kamp, og jeg synes, at spillerne havde en god energi på banen, supplerer Henrik Jacobsen fra RIK.

RIK's spillere blev prøvet af på forskellige positioner i løbet af kampen, så nu er træner Henrik Jacobsen blevet lidt klogere på, hvordan startopstillingen skal se ud, når sæsonen går i gang.

Resultatet er ikke vigtigt

Begge trænere er i øvrigt enige om, at resultatet af kampen er ligegyldigt, for træningskampe handler mere om at prøve nogle ting af og blive klogere på, hvordan ens hold står rent formmæssigt og spillemæssigt. Og klogere blev begge trænere – både på godt og ondt.

– Jeg synes, det så meget fornuftigt ud for os, for jeg tror, vi kreerede en 10-11 chancer i løbet af kampen. Vi fik så kun scoret på én af dem, og det kan selvfølgelig gøres bedre, siger RIK's træner Henrik Jacobsen, der også peger på, at spillerne mangler noget indbyrdes forståelse på banen, så de kan finde hinanden rigtigt i opspillet.

– Men igen, det kommer vi til at arbejde med, og det skal vi nok nå, siger han og oplyser, at spillerne blev prøvet af på lidt forskellige positioner i løbet af kampen, og nu føler træneren sig klogere på, hvordan startopstillingen skal se ud, når holdets første turneringskamp bliver spillet den 10. april på hjemmebane mod PI Fodbold.

Henrik Jacobsen er derfor fortrøstningsfuld efter trænngskampen, selvom det på papiret blev til en afklapsning på 5-1.

– Resultatet var ikke så vigtigt for mig. Vi vidste godt, at Nexø ville være fysisk stærkere og hurtigere på bolden, for de har trænet hårdere, hvor jeg bevidst har valgt ikke at træne mine spillere så hårdt i starten, siger han og peger på, at RIK allerede ved, at holdet skal spille med i nedrykningsspillet, uanset hvordan det kommer til at gå, når de fire udsatte kampe fra efteråret bliver spillet i april.

Trods fem mål mener NB's træner, at holdet kunne have spillet bedre i kampen. 

Plads til forbedringer trods storsejr

NB Bornholm har derimod stadig mulighed for at kvalificere sig til oprykningsspillet til Danmarksserien. Derfor går holdet benhårdt efter at komme i god form så hurtigt som muligt, så holdet kan præstere på topniveau i de fire udsatte kampe, hvor den første er mod KB's andethold den 10. april på hjemmebane.

NB's træner Thomas Jørgensen mener dog – baseret på lørdagens træningskamp – at holdet stadig har en del at forbedre.

– Det, jeg prøvede på at se, var, om vi lykkedes med nogle af de ting, vi arbejder med. Og det synes jeg overhovedet ikke, at vi lykkes med faktisk, siger han og nævner, at holdet eksempelvis ikke var gode nok til at organisere sig, så man kan presse og fange modstanderne tidligt i deres opspil.

– RIK laver nogle fejlafleveringer, som vi scorer på. Så kan vi altid bryste os af, at vi er dygtige til at presse, men det synes jeg ikke, at vi var. Så der var nogle ting, hvor jeg tænker, at det kan vi altså gøre bedre, uden at det er den helt store raketvidenskab, vi skal ind og arbejde med, siger han.

– Til gengæld synes jeg, at vi gjorde det lynhurtigt på nogle af de angreb, vi førte frem. Vi lavede nogle gode løb og indlæg og kom til afslutninger, så det var jeg egentlig vældig tilfreds med. Så der var plusser og minusser, siger han.

Det var også første gang i år, at en dommer kunne fløjte en fodboldkamp i gang på bornholmsk grund.

Der skal point på kontoen

Næste lørdag skal holdene mødes igen i en træningskamp, hvorefter forårets turneringskampe går i gang den 10. april.

Begge trænere tror på gode muligheder for at samle en masse point sammen frem mod sommer. For RIK er det da også en nødvendighed, hvis holdet skal gøre sig forhåbninger om at undgå nedrykning fra Københavnsserien.

– Der er ikke så meget at rafle om. Der skal point på kontoen, siger Henrik Jacobsen, der betegner forårets 12 kampe som nedrykningskampe, og derfor skal holdet være klar på dagen til hver eneste af opgørene.

Hos NB Bornholm går man som nævnt efter at komme i oprykningsspillet, men hvis det glipper, betyder det ikke, at spillerne kan gå tidligt på sommerferie, forklarer Thomas Jørgensen.

– Vi har trænet godt, og vi er i god form, så det er klart, at vi satser meget hårdt på at komme i oprykningsspillet, og lykkes vi med det, bliver vi kisteglade, siger han.

– Jeg vil så også sige, at skulle vi mislykkes med det, så lever vi også med det. Det er ikke sådan, at vores turnering slutter 30. april, hvis vi ikke kommer i oprykningsslutspillet, for så kan vi jo også stadigvæk nå at rykke ned. Vi har masser at spille for, uanset hvad.

– Men selvfølgelig er det altid mere interessant at spille for at rykke op end spille for ikke at rykke ned. Så ja, vi er i form, og jeg er ikke i tvivl om, at vi vil kunne levere nogle gode kampe her i starten. Og så må vi se, hvor langt det rækker, siger Thomas Jørgensen, der også krydser fingre for, at coronasituationen ikke udvikler sig, så der bliver indført nye restriktioner, der kommer til at forstyrre sæsonen.

I alt seks mål blev der scoret i træningskampen, og især RIK's målmand måtte en del gange hente bolden i eget mål.