Brødrene Olsen udvist i Nexø

Brødrene Olsen udvist i Nexø
Victor Olsen (nr. 7) så rødt i anden halvleg, og storebror Nicolai Olsen fik allerede rødt i første halvleg. Foto: Jesper Gynther
TOPNYHED | ABONNENT | 25. FEB 2023 • 17:34
Jesper Gynther
Journalist
TOPNYHED | ABONNENT
25. FEB 2023 • 17:34

NB Bornholm spillede lørdag årets første træningskamp, og her blev både Nicolai Olsen og Victor Olsen udvist. 

Brødreparret Nicolai Olsen og Victor Olsen har begge en fortid som professionelle fodboldspillere i henholdsvis B93 og Kolding. 

Nu spiller de for Bornholms bedst rangerede fodboldhold, NB Bornholm, men desværre kom de i lidt uheldigt fokus, da holdet lørdag tog hul på årets første træningskamp mod Ølstykke.

26-årige Nicolai Olsen fik sit andet gule kort efter 40 minutter på grund af brok, og dermed måtte han ikke være med i resten af kampen.

Samme skæbne overgik 20-årige Victor Olsen midtvejs i anden halvleg, da han kom for sent ind i en tackling og fik sit andet gule kort af dommer Morten Hjorth Hansen.

NB Bornholm fik yderligere et par gule kort i kampen, hvilket ærgrer cheftræner Thomas Jørgensen.

– Jeg synes, vi kniber lidt med at opføre os ordentligt, så det er lige noget, vi skal have styr på, fortæller han til Tidende efter kampen.

Nicolai Olsen måtte i bad før tid. Arkivfoto: Jesper Gynther

16-årig sikrede sejren

Udover de mange uddelte kort havde vinden også en stor påvirkning på kampen, som blev spillet på kunstgræsbanen i Nexø.

I første halvleg havde NB Bornholm fordelen af medvind, og det udnyttede de gulblå til at skabe en masse chancer, men det lykkedes ikke at få bolden i kassen. 

Ølstykke fik fordelen af vinden efter pausen, og det udnyttede Serie 2-holdet hurtigt til at komme foran 0-1. Og da Victor Olsen blev udvist kort efter, lignede det, at bornholmerne måtte gå fra kampen som tabere.

Men et kvarter før tid fik NB Bornholm et frispark lidt uden for feltet, og blot 16-årige Jeppe Bidstrup lykkedes med at score på frisparket. Herefter pressede NB på, og et minut før slutfløjtet scorede den unge spiller endnu en gang til slutresultatet 2-1 til NB Bornholm.

– Vi kommer bagud 1-0, og vi har gule og røde kort, men vi kommer tilbage med fed energi, og i de sidste 10 minutter vender vi det og kommer op og trykker på selv i modvinden, så det er jeg meget tilfreds med, siger Thomas Jørgensen, som har stor ros tilovers for den blot 16-årige matchvinder.

– Jeppe er en ung gut med masser af fart og masser af gåpåmod, og han sparker godt til kuglen, har gode afslutninger, og det er faktisk også det, han viser i dag. Jeg tror ikke, at Jeppe bliver en starter, men laver han to mål i hver kamp, så bliver han det.

Jeppe Bidstrup (th.) bliver tiljublet af Nicklas Harder Mogensen og Nikolaj Madsen efter sin anden scoring mod Ølstykke. Foto: Jesper Gynther

Skiftet fra Hasle til Nexø

Hovedpersonen selv var da også godt tilfreds med sin præstation. 

– Det var fantastisk at komme ud og røre en bold igen i en kamp. Og så er det altid dejligt at score to mål, siger Jeppe Bidstrup.

Er du frisparksspecialist? 

– Jeg har da øvet mig lidt på det, og så var den der bare i dag. Og det er jeg glad for.

Den unge spiller er født og opvokset på Bornholm, men da han begyndte på efterskole ovre, skiftede han til Hvidovre IF, hvor han spillede fodbold på højt plan. Men nu er han stoppet på efterskolen og flyttet hjem til Bornholm, hvor han er startet på elektrikeruddannelse. 

I efteråret fik han spillet et par kampe for Hasle, men nu er det NB, som han tørner ud for.

– Det er, fordi jeg har mange venner her, og så ville jeg også gerne spille fodbold på højt plan her på Bornholm, og Nexø er en god mulighed, og der er gode faciliteter herude. 

Tænker du, at du kan få en stor rolle på holdet?

– Det håber jeg, men jeg må se, hvad tiden viser, siger Jeppe Bidstrup, som primært begår sig på højre kant og på 10'er-positionen.

NB Bornholm tager i næste uge på træningslejr til Malmø fra fredag morgen til søndag aften. Holdets første kamp i foråret i Københavnsserien spilles lørdag den 1. april på hjemmebane mod Husum.