Boykotter travbanen: 'Vi er ikke de eneste, der er utilfredse'

Boykotter travbanen: 'Vi er ikke de eneste, der er utilfredse'
Det er et stykke tid siden, at 
Stald Like med Kenn Christoffersen (th.) og 
Lise Henriksen senest har været til løbsdag på travbanen. Her ses de sammen med hesten Toxido tilbage i 2017. Arkivfoto: Allan Rieck
TOPNYHED | HARELØKKERNE | ABONNENT | 26. MAJ 2022 • 15:30
Kjeld Lundbæk
Journalist
TOPNYHED | HARELØKKERNE | ABONNENT
26. MAJ 2022 • 15:30

Stald Like bliver hjemme for femte løbsdag i træk. Ejerne efterlyser dialog med bestyrelsen om dommerlinjen på Bornholms Brand Park.

For femte løbsdag i træk har Stald Like fra Østerlars ikke tilmeldt en eneste af sine 10 heste til fredagens løb på Bornholms Brand Park.

Konflikten opstod, da Kenn Christoffersen tidligere på året blev udelukket i to løbsdage på grund af ulovlig drivning.

– For det første blev de nye regler omkring drivning indført fra første løbsdag på Bornholm, hvor man på alle de andre af landets baner fik en periode på fire måneder til at vænne sig til de nye regler. For det andet er vi utilfredse med den linje, dommerne udfører deres arbejde på, siger Kenn Christoffersens kone, Lise Henriksen, som er ejer af Stald Like.

– Jeg ved ikke, om det er årsagen til, at man mangler heste til løbene på Bornholm i øjeblikket, men jeg ved, at vi ikke er de eneste, der er utilfredse.

– Men så længe, der ikke kommer et udspil fra enten driftslederen eller bestyrelsen, som jo heller ikke kan være tilfredse med denne situation, så kommer der ikke heste til start fra vores stald, understreger Lise Henriksen, der på tirsdag sender fire heste på banen på Jägersro-banen i Malmö. Det samme skete forrige tirsdag.

Jeg tager gerne en snak med Lise, hvis det er det, der skal til, men når det gælder dommerne, kan jeg ikke stille noget op

Egon Jensen
formand, Bornholms Travselskab

Travselskabets formand, Egon Jensen, der selv er aktiv på banen i Almindingen, kender ikke noget til, at der skulle være murren i rækkerne, men over for Bornholms Tidende lover han at tage en snak med Lise Henriksen, hvis det kan bringe hestene fra Stald Like tilbage på Bornholms Brand Park.

– Jeg tager gerne en snak med Lise, hvis det er det, der skal til, men når det gælder dommerne, kan jeg ikke stille noget op. Overdommeren er ansat på landsbasis, og sådan skal det også være. Jeg ville nødig køre på en bane, hvor dommerne var folk, jeg selv havde ansat. Bestyrelsens og dommernes arbejde er klart afskilt. På samme måde ønsker jeg ikke at diskutere driftslederens arbejde i hverken pressen eller med Lise Henriksen, understreger Egon Jensen.  

Kritik af mindeløb

Fredagens travdag byder blandt andet på forårets klassiker på Bornholms Brand Park, PL Entreprise Erling Rügge Memorial, som er til minde om banens tidligere formand, Erling Rügge, der døde i 1994, kun 51 år gammel.

PL Entreprise Erling Rügge Memorial køres igen i år med tre indledende afdelinger og en finale, og det er også noget, som Stald Like gerne ser blive ændret. Lise Henriksen foreslår i stedet, at de tre indledende løb blev kørt én dag og finalen næste løbsdag.

– Det er sindssygt hårdt for de bornholmske heste at køre to løb samme dag på en bane, der i forvejen er meget krævende at køre på, og jeg kan nævne flere eksempler på heste, der har holdt op til to måneders løbspause bagefter, siger hun.

Det er sindssygt hårdt
for de bornholmske heste
at køre to løb samme dag på en bane,
der i forvejen er meget krævende at køre på

Lise Henriksen
ejer, Stald Like

Som det er lige nu, så går de fire første heste fra de indledende afdelinger videre til finalen, hvor der er en førstepræmie på hele 14.000 kroner. I finalen starter de i tre volter, hvor de to sidste volter har et handicap på henholdsvis 20 og 40 meter.

Dette er kritisabelt, mener Lise Henriksen.

– Hvis man absolut skal køre finalen samme dag, så kunne man afvikle den med autostart, hvor hestene startede i tre rækker bag startbilen. Nu skal de heste, der starter med 40 meters tillæg i finalen, give sig 120 procent for at have en chance for at vinde. Det er altså hårdt, når hestene i forvejen har givet sig 100 procent i den indledende afdeling for overhovedet at komme med i finalen.

– Af samme grund har vi aldrig tilmeldt heste til Erling Rügge Memorial, tilføjer Stald Like-ejeren.

Fredagsprogrammet byder kun på syv løb, da det på grund af manglende tilmeldinger har været nødvendigt at slette det udskrevne montéløb. Egon Jensen afviser dog, at det skyldes, at mindeløbet afvikles med tre indledende afdelinger og et finaleløb på samme dag.

– Der er både for få montéheste og montéryttere på Bornholm i øjeblikket, men at sige, at der kun ville have været seks løb på programmet, hvis tolv af hestene i Erling Rügge Memorial ikke skulle på banen to gange, det er at stramme den lidt. Havde det været en almindelig løbsdag, ville man blot have udskrevet ét løb ekstra, understreger travselskabets formand.


Tidende tipper trav

1. løb: 2. Emil L – 8. Donerailrose – 6. Dream Winner – Outs.: 9. Fenwick

2. løb: 2. Elia – 3. Comet Elkær – 1. Disney – Outs.: 6. Jawis

3. løb: 2. Hazard Sund – 4. Brogård – 6. April Hydrup – Ous.: 5. Alleycat

4. løb: 8. Indiana Mr Lucky – 6. Gaia P – 3. Good Luck Søhus – Outs.: 2. Godis La Marc

5. løb: 2. Daisy H J – 4. Baltic Baunely – 6. Cashmir – Outs.: 5. Catch Me Will

6. løb: 3. Verdi – 2. Jaguar Star – 9. Streetwise – Outs.: 1. Camilla Sisu

7. løb: PL Entreprise Erling Rügge Memorial – finale (kan ikke tippes)

V5-forslag – 192 rækker
1. afdeling: 1-2-3-6 (8)
2. afdeling: 2 Hazard Sund (6)
3. afdeling: Alle
4. afdeling: 2-4 (6)
5. afdeling: 2-3-9 (7)

V4-forlag – 36 rækker
1. afdeling: 2 Emil L (8)
2. afdeling: 1-2-3-6 (8)
3. afdeling: 2-4-6 (5)
4. afdeling: 3-6-8 (2)