Bane får stor ros: 'Den er en af de bedste i Danmark'

Discgolf startede i 1960'erne. Discgolf adskiller sig fra almindelig golf på to væsentlige punkter: For det første er banens huller skiftet ud med kurve, hvor der er påmonteret kæder, og for det andet er køllerne og boldene skiftet ud med specielt fremstillede frisbeer, der er optimeret til discgolf. Her ses Cecilie Shin Okkels, Emma Thomsen og Thora Lynggard. Video: Jesper Gynther
SPORT | | Søndag 1. maj 2022 • 16:42
Jesper Gynther
Journalist
SPORT | | Søndag 1. maj 2022 • 16:42

Danmarks bedste discgolfspillere har i weekenden været samlet i Rø for at spille med i turneringen BrnHlm Open. Vinderen Kristian Spliid fra Odder kalder den bornholmske discgolfbane for en af de tre bedste baner i Danmark.

Nature Park Bornholm var i weekenden værter for en stor discgolfturnering, hvor Danmarks bedste spillere dystede om sejren på oplevelsescentrets 18-huls bane. Turneringen havde fået navnet BrnHlm Open, og den var samtidig 2. afdeling af turneringsserien Danish Tour.

Vinderen af turneringen endte med at blive 34-årige Kristian Spliid fra Odder. Han var 182 kast om at komme igennem runderne lørdag og søndag, hvilket var ét kast under par.

– Det har været en unik oplevelse. Det er første gang, jeg er her, og der er et fantastisk setup. Det er fedt, der endelig kom en turnering hertil og at få mulighed for at se og spille på banerne, siger han og roser banen.

– Det er fedt som prospiller i Danmark komme herover og spille i naturen. Den er en af de bedste i Danmark, og som det er nu, er banen her i top 3 for mig, siger han.

– Banen er ny, så de har ikke haft mulighed for at trimme banen så meget, så det er meget råt natur. Det er noget af det flotteste, jeg har spillet på, siger han.

Kristian Spliid fra Odder er en af Danmarks bedste discgolfspillere, og han er imponeret over banen i Rø. Bagerst ses den kurv, hvor man skal have sin frisbee til at lande. Foto: Jesper Gynther

Kan sporten blive stor et sted som Bornholm?

– Sporten er rigtig stor i København, men discgolf klubber, som ligger i yderområder, klarer sig også rigtig godt.

– Jeg tænker, at det vil være perfekt for bornholmerne med en klub her, for uanset hvor på øen du bor, så er der ikke særlig langt hertil, hvor afstandene i eksempelvis Jylland er meget større.

– Og det vil også være nødvendigt at få en klub med medlemmer, for jeg ved, at arrangørerne af denne her turnering drømmer om at gøre det endnu større og måske få danmarksmesterskabet hertil, hvor der deltager 150 spillere, og det kræver, at du har frivillige kræfter.

Philip Hee tror på, at discgolfsporten kan have en stor fremtid på Bornholm. Foto: Jesper Gynther

Ikke så meget etikette

Langt de fleste af deltagerne kom ovrefra, men der var dog også to bornholmere med. En af dem var 37-årige Philip Hee, som er opvokset i Nexø, men har boet ovre i mange år. Han var på forhånd udset som en favoritterne til at snuppe den samlede sejr, da han på den danske rangliste ligger nummer fem. Det blev dog blot til en 12. plads i turneringen.

– Det er lidt skuffende. Jeg spillede middelmådigt og ramte ikke helt linjerne. Jeg manglede også selvtillid her til sidst, fortæller han til Tidende og oplyser, at han godt kendte banen, da han var med til at se den blive bygget for nogle år siden.

Til daglig dyrker han sporten i Valby Parken, men han kan også godt lide at spille på den bornholmske bane, da den er mere udfordrende.

– Jeg sagde inden turneringen, at det her er Danmarks sværeste bane. Og det er jo godt for sporten, at der er sådan en bane, men den er måske mindre turistvenlig, for den er meget svær, så hvis det er første gang, man prøver kræfter med sporten, så kan man måske blive lidt overmatchet, fortæller Philip Hee, som godt kan se for sig, at der kunne komme flere baner på Bornholm.

– Der kunne godt være seks-otte baner på Bornholm uden at forstyrre naturlivet. Området er her bestemt herover til flere baner, eksempelvis ved Dueodde, siger han og fortæller, at han begyndte med at spille discgolf for ni år siden, da han gerne ville vinde en sport som var mere enkel og mindre tidskrævende end almindelig golf, som han tidligere havde gået til.

– Og så er der ikke lige så meget etikette over det som i golf. Her kan du godt gå rundt til træning og drikke en øl, og det er jo med til at højne hyggen, siger han.

BrnHlm Open blev spillet i et naturrigt område med blandt andet klipper. Foto: Jesper Gynther

Skoleklasser på besøg

Det er Tor Madsen, ejer af Nature Park Bornholm, som har arrangeret turneringen. Han fortæller, at der i ugen op til turneringen har været afviklet flere arrangementer, hvor bornholmere har kunnet komme og prøve kræfter med sporten.

Der har ikke helt været så mange, som han havde håbet på, hvilket nok skyldes, at sporten endnu ikke har fået et lige så stort tag i de lokale, som sporten har fået på den anden side af vandet. Men der har undervejs i ugen været skoleklasser fra Kongeskærskolen, som har spillet på banerne, og det har været en stor succes, fortæller Tor Madsen.

– Det er også helt sikkert noget, vi vil prøve at gentage, for det er en super fed sport for børn, siger han og fortæller, at det derfor også er en oplagt aktivitet, man kan lave sammen som børnefamilie og påpeger, at der snart åbner en ny 9-huls discgolfbane i Nature Park Bornholm, som ikke er lige så svær som den eksisterende 18-hulsbane.

Emma Thomsen fra København spiller til daglig i Valby Parken, og hun syntes også, at banen i Rø var sjov og udfordrende. Foto: Jesper Gynther

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT