25 løbsdage næste år: Banen skal omlægges

25 løbsdage næste år: Banen skal omlægges
Bornholmsmesterskabet, der er årets store trækplaster på Bornholms Brand Park, flyttes fra søndag til lørdag. Foto: Torben Ager
NOTITS | ABONNENT | 2. NOV 2023 • 11:00
Kjeld Lundbæk
Journalist
NOTITS | ABONNENT
2. NOV 2023 • 11:00

Bornholmsmesterskabet i trav flyttes fra søndag til lørdag for at give plads til en BM-fest.

Bornholms Travselskab har frivilligt givet afkald på én løbsdag i 2024. Med en tidlig sæsonstart påskelørdag, den 30. marts, og kun én løbsdag i oktober skal det give plads til, at man langt om længe kan sætte gang i den baneomlægning, der har været på tegnebrættet i tre-fire år, når sæsonens sidste løb er kørt.

Den mest markante ændring i den foreløbige sæsonplan, der netop er blevet offentliggjort, er dog, at bornholmsmesterskabet vil blive afviklet en lørdag, helt præcis den 17. august. Det sker blandt andet, fordi travselskabet pusler med planer om at afslutte BM-dagen med en mesterskabsfest på Bornholms Brand Park. Det sker bedst en lørdag aften.

Tre af de 25 løbsdage vil blive afviklet med Bornholms Brand Park som leverandør til V65-spillet, som går ind i sin anden sæson i Danmark. Disse tre dage vil der være forhøjede pengepræmier at køre om for de bornholmske hesteejere.

Et andet nyt initiativ i 2023 var banehesten Godis La Marc, der blev markedsført som Bornholmerhesten og udbudt til salg i 300 anparter á 500 kroner. Kun 132 anparter blev solgt, men uden at ejerne kom til at tjene de store penge. Hesten startede 12 gange, opnåede én sejr og to tredjepladser og sluttede sæsonen med en beskeden indtjening på 7.550 kroner. Efterfølgende blev den John Gommans-trænede hest på en auktion solgt til en bornholmsk hesteejer for 15.000 kroner.

Om der kommer en ny bornholmerhest, vil tiden vise, da der også er forbundet nogle markedsføringskroner med projektet.