Tips til overnatning i naturen
SPONSORERET AF FJELDOGFRITID.DK • GRATIS

Tips til overnatning i naturen

Annonce:

Der er mange gode grunde til at tilbringe tid i naturen og den friske luft. Nogle af grundene er eksempelvis følgende:

  • Det nedsætter dit blodtryk
  • Det reducerer stress
  • Det forbedrer dit helbred
  • Det forebygger depression
  • Det øger din hukommelse
  • Det booster dit immunforsvar
  • Det styrker din kondition

 

At overnatte i naturen tilføjer lige den ekstra dimension. Du får nye og anderledes oplevelser i naturen, som du ikke kan få i dagtimerne. Du hører, ser og mærker naturen gå til ro og stå op igen morgenen efter. Er det første gang, du skal overnatte i naturen? Så skal du læse med her og få de bedste tips til, hvordan du får en skøn nat i det fri.

Korrekt påklædning

Inden du pakker og klæder dig på til turen, bør du tjekke vejrudsigte der, hvor du skal overnatte. Det er rart at vide, om du skal have regntøj med, og om du skal sove i telt, i shelter eller for åben himmel. Når man skal klæde sig på til at være i naturen i længere tid, benytter man sig generelt af lag-på-lag-princippet. Det er vigtigt, at du har flere tynde lag på frem for få tykke, da det dermed er nemmere at justere temperaturen. Du kan eksempelvis have en undertrøje på som det inderste lag, en langærmet t-shirt i uld udenpå, derefter en fleece eller tyk uldtrøje og til sidst en vind- og vandtæt jakke. Virksomheder som Fjällräven laver noget af det bedste udstyr til friluftslivet, så du kan med garanti finde noget godt tøj, hvis du ikke har det helt. rigtige derhjemme.

Godt udstyr

Når du skal overnatte i naturen, skal du først og fremmest bruge et liggeunderlag og en sovepose. Hvis du ikke har lyst til at investere i udstyr med det samme, kender du måske nogen, som du kan låne af. Derudover er der også en rigtige andre ting, som er praktiske at have med. En lygte kan eksempelvis være nyttig efter solnedgang, tændstikker til at tænde et bål eller et trangriasæt til at lave mad. Husk også altid at undersøge, om du har adgang til vand og et toilet, der hvor du skal overnatte, så du ikke står og mangler vand eller toiletpapir på din tur.

Fortæl nogen hvor du er

Det er også en god idé at fortælle en af dine nærmeste, hvor du er henne - også selvom du måske ikke er afsted alene. Det er betryggende for både dig og dine nærmeste, at der er nogen, der ved, hvor du eller I er henne, så de kan få fat på dig. Du kan eksempelvis tage et screenshot af din lokation på Google Maps og sende til vedkommende.Debat: Biblioteket ingen ønsker
7. MAJ 2021 • 16:16DEBAT • GRATIS

Debat: Biblioteket ingen ønsker

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.