Overvejer i fællesøkonomi?  

SPONSORERET AF WWW.LENDO.DK

Overvejer i fællesøkonomi?  

ANNONCE FRA www.lendo.dk

Oftest i forbindelse med at du og din kæreste skal flytte sammen, skal i have en form for fællesøkonomi. I skal måske have en budgetkonto, madkonto eller en fælles opsparing. I forbindelse med fællesøkonomi, er det vigtig, at i får snakket om, hvordan og hvad i skal bruge jeres penge på. I artikel herunder kan du læse om de overvejelser, der er vigtige i forbindelse med fællesøkonomi. 

Tre måder at have fællesøkonomi på
Der findes flere forskellige måder at have fællesøkonomi på. I kan enten vælge, at alle penge er fælles. Eller i kan vælge at dele udgifterne, hvorefter de resterende penge deles mellem jer. Tredje løsning kunne være, at alt efter hvem der tjener mest, betaler vedkommende også mere til fællesudgifterne. De resterende penge kan i beholde hver især. I skal starte med at finde ud af, hvilken bank i gerne vil have. Måske i også skal have et samlelån, for at få overblik over de mulige lån, i har. 

Overvejelser i skal gøre jer
I forbindelse med fællesøkonomi, vil i også begge kunne se kontoudtoget. Dette vil betyde, at i begge kan se, hvad i bruger jeres fælles penge på. Det er ofte her, at problemerne kan opstå. Det skyldes, at  den ene part måske føler, at den anden bruger for mange af jeres fælles penge. Som nævnt tidligere i artiklen, så snak med hinanden og lav et regelsæt for jeres økonomi. 

Det kan i gøre 
Der er en del praktiske gøremål i forbindelse med fællesøkonomi. Blandt andet, skal i have lavet et fælles budget. Med et budget, kan i sørge for, at i ikke bruger for mange penge om måneden. I skal også have oprettet en fælles budgetkonto, hvor i skal betale jeres regninger fra. Hver måned overfører i det samme beløb til denne konto, på den måde vil der ikke være store udsving i jeres udgifter. Det er også denne konto i skal have koblet op til Betalingsservice. Så skal i ikke selv ind og lave overførsler hver måned, og undgår derfor også unødvendige Giro-gebyrer.  Imellem de mange månedlige regninger, skal nogle af pengene også gå til jer selv. Hvis i selv ønsker det, så kan en fælles opsparing være en god ide. Så vil i have mulighed for at investere i noget sammen på længere sigt. Hvis i  for eksempel gerne vil købe et hus sammen om nogle år, så har i med en fælles opsparing, hver måned haft mulighed for at lægge et fast beløb til side.Flere nyheder