Når PMS’en tager overhånd: Få hjælp til behandling

Når PMS’en tager overhånd: Få hjælp til behandling
PSYKOLOGERNE.DK |

ANNONCE fra psykologerne.dk

For nogle kvinder er ugen op til menstruation nærmest et mareridt. og PMD kan opleves som både generende og smertefuldt for mange kvinder – men heldigvis findes der måder at få hjælp på. I denne artikel kan du blive klogere på, hvordan du kan få hjælp til behandling, hvis du lider af PMS og PMD.

Hvad er PMS?
Ca. 75% af alle menstruerende kvinder oplever PMS; forskellige fysiske og psykiske bivirkninger grundet hormonelle forandringer ved ægløsning og menstruation. Typisk opleves disse ugen op til menstruation. Bivirkningerne kan fx være humørsvingninger, manglende energi, kort lunte, ømme bryster, hovedpine, træthed, øget trang til mad, oppustethed, smerter i lænd m.m.

Hvad er PMD?
Hvis du oplever, at grundet dine symptomer faktisk ikke er i stand til at køre din dagligdag som normalt – fx at gå på arbejde, kan det være at du lider af PMD. PMD nedsætter din livskvalitet samt dét at kunne gøre de daglige gøremål. Ca. 3-8 % af alle kvinder, der menstruerer, anslås at lide af PMD.

Få hjælp til PMS og PMD behandling
PMS og PMD behandling behandling afhænger af i hvor høj grad de oplever symptomerne. For nogle handler det nemlig om at ændre sin livsstil, fx ved at dyrke mere motion eller ændre sin kost, mens det for andre kan kræve medicinsk behandling. Typisk hvis du bliver stillet diagnosen PMD, vil din læge fx ordinere p-piller, som kan gå ind påvirke dine hormoner. PMS og PMD behandling kan også fås gennem en psykolog. Find behandling i København her. Med en behandling hos en psykolog dykker man ned i de følelser, der kan være forbundet med at lide af PMS og PMD. Her handler det om at fokusere på, at man ikke er alene – og hvordan man kan overkomme disse bivirkninger i fællesskab. Det handler om dybe snakke, og om at få værktøjer at arbejde med.