Kan du ikke finde energien tilbage?

Kan du ikke finde energien tilbage?
SPONSERET AF LISEBOEGSTED.DK |

ANNONCE fra liseboegsted.dk

Mange af os kommer nok igennem livet til at føle os stresset eller utilstrækkelig. Det kan skyldes mange forskellige ting, men ofte ser man stress komme, hvis man enten ikke kan nå alle ens opgaver, eller hvis man ikke trives i det miljø, som man nu en gang er i. Mange kender sikkert nogen, som har gået ned med stress, og måske har du endda prøvet det på egen krop. Ligesom ved meget andet sygdom, så er hver forløb forskelligt, men ens for mange stress ramte er, at man kan have svært ved at overskue særlig mange ting. Det er altid vigtigt at lytte til sin egen krop, for bare fordi at din nabo kan have 3 jobs uden at få stress, er det ikke ens betydende med, at din krop kan klare det samme.

Binyretræthed
Måske har du ikke hørt om begrebet ”binyretræthed” før, men selve begrebet har meget at gøre med stress. Ofte snakker man om binyretræthed, når en person har været ramt af langvarig stress. Man kan opleve binyretræthed når kroppen oplever stress, da den øger kortisolniveauet i kroppen. Kortisol får kroppen til at forsvare sig selv, og det handler om at overleve ligesom, da vi var hulemænd. Derfor kan man reagere fuldstændig voldsomt i køen i Føtex, hvis man har glemt sit dankort, da stressen i kroppen får kortisolniveauet til at stige og dermed fortæller kroppen, at den skal overleve situationen og ikke dø. På det punkt, reagerer vores kroppe ligesom for 1000 år siden.

Hvordan behandler man binyretræthed?
For at kunne behandle binyretræthed og generelt stress, kræver det, at man finder roden til problemet. Det nytter ikke noget, at man skammer sig over sin reaktion, men brug derimod din energi på at finde årsagen til stressen og dermed binyretrætheden. Få dine hormoner i balance og bliv klogere på Binyretræthed og kortisolniveauet.