Hvad kræver det at skifte vinduer?

Hvad kræver det at skifte vinduer?
BEDST-BILLIGST.DK |
Danske håndværkere er generelt dygtige til deres job, og derfor er det heller ikke sært, at de tjener godt. Det betyder større omkostninger for dig, hvis du skal hyre en håndværker, men omvendt betyder det også større besparelser, hvis er villig til at gøre arbejdet selv.

Der er mange håndværksmæssige job, som du selv kan udføre, og generelt må du udføre det meste tømrer og murerarbejde selv. Det betyder, at du for eksempel sagtens selv kan udskifte dine vinduer – hvis du altså har det som det kræver.

Det er ikke decideret svært at skifte vinduer, og herunder kan du finde en liste, som kan hjælpe dig med at vurdere, om du er rustet til selv at skifte dine vinduer.

Nye vinduer

Det er logisk, at du ikke kan skifte dine vinduer, hvis du ikke har de nye vinduer klar. Normalt sørger håndværkeren for at indkøbe vinduer, når du hyrer dem, men du kan også sagtens købe billige vinduer, selvom du handler som privatperson.

Det er klart nemmest og billigst at købe vinduer online, og du bør blot gå efter at finde en dansk producent. På den måde er du sikker på, at vinduerne lever op til alle de danske krav.

Når du bestiller nye vinduer, skal du indtaste målene på de nye vinduer. Det er ufatteligt vigtigt, at du er meget nøjagtig, når du måler op til nye vinduer. Du har nemlig ikke mulighed for at returnere vinduerne, hvis du bestiller dem i specialmål, så det kan nemt blive en dyr fornøjelse, hvis du måler forkert.

Du kan finde guides til opmåling af vinduer online. Du skal især være opmærksom på, at der er forskel på det indvendige og udvendige karmmål.

Tålmodighed til at sætte sig ind i tingene

Du behøver ikke at være en handyman for at kunne skifte vinduer, men det hjælper naturligvis, hvis du har hænderne skruet nogenlunde på. Det er dog tålmodighed, som er den absolut vigtigste egenskab.

Der er masser af videoguides til montering af vinduer online, og du kan sagtens klare monteringen, hvis du følger disse videoer. Det vigtigste er blot, at du følger videoerne meget nøje, så du ikke laver fejl.

Tålmodighed er en ufatteligt vigtig egenskab i forhold til håndværk. Du laver nemmere fejl, hvis du forhaster dig. Du er ikke håndværker, så forvent ikke, at du kan udføre arbejdet i samme tempo som en professionel.

Det rette værktøj

Det kræver ikke dyrt specialværktøj at montere vinduer, men du skal naturligvis bruge lidt basalværktøj. Du kan heldigvis få hjælp til at finde det helt rette værktøj, når du ser guidevideoer, for her forklarer en håndværker, hvad du skal bruge.

Ud over værktøj skal du også bruge nogle forskellige ting til selve monteringen af vinduet. For eksempel karmskruer, og derudover skal du også have isolerende materiale til at sørge for isolering rundt om vinduets karm.

En hjælpende hånd

Det er overraskende tungt arbejde at skifte vinduer, for vinduer vejer forbløffende meget. Samtidig er vinduerne også forholdsvis skrøbelige, så du må bestemt ikke tabe dem, mens du er ved at sætte dem fast i vindueshullet.

Det er en meget god idé at have en hjælpende hånd eller to, når du skal skifte vinduer. Det er tungt arbejde, og du får bedre ro til at koncertere dig om monteringen, hvis du kan få hjælp af andre til at holde og løfte.

Du kan forhåbentligt lokke nogle venner eller lignende til at hjælpe dig. De skal blot holde vinduet, mens du får sat det fast med kiler. Det er tungt arbejde, men det behøver ikke at tage lang tid.

Generelt er det altid en fordel at have andre i nærheden til håndværksprojekter. Flere sæt øjne er altid bedre end ét, og du kan måske spotte potentielle problemer, som du ikke har set.

Gå-på-mod

Sidst, men ikke mindst, skal du også bruge masser af gå-på-mod for at montere dine vinduer. Det er ikke svært, hvis du blot følger de ovenstående råd, men vi er ofte vores egen værste fjende i forhold til at lære noget nyt.

Det er nemt at blive nervøs og usikker i forhold til dine egne evner, og det er netop af denne grund, at mange vælger at hyre en håndværker i stedet. Du kan sagtens selv montere dine vinduer, men det kræver, at du som minimum er villig til at bruge tid og kræfter.

Husk på, at du altid kan hyre en håndværker senere, hvis arbejdet viser sig at blive overvældende.