Gør boligen sommerklar

Gør boligen sommerklar
|

Dagene er blevet længere, vejret bliver langsomt bedre, og foråret er rigtigt begyndt at blomstre. Det betyder også, at sommeren nærmer sig med små skridt. Det er en god lejlighed til at begynde at gøre klar til de kommende måneder. Du kan gøre din bolig sommerklar både indenfor og udenfor, og her kommer et par tips til, hvordan du kan gøre det.

Når vejret bliver bedre, giver det mere lyst til at opholde sig udendørs. Derfor føles det oplagt at starte med at gøre udendørsområderne sommerklare, så der er gjort klar til lyse og lange sommernætter i sommermånederne. Uanset om du bor i lejlighed med altan eller i hus med have, kan du gøre dit opholdsområde klar til sommeren.

En altan kan nemt gøres hyggelig og bekvem med et cafesæt eller et loungesæt, afhængigt af altanens størrelse. Så hvis din altan endnu ikke har det, er det et godt sted at starte. Altanen bliver først og fremmest et opholdsområde, når der er stole og bord. Det er rart at kunne sidde og nyde sin morgenkaffe på altanen og eventuelt slikke sol, når vejret bliver til det. Herudover kan du købe farverige planter og blomster samt puder, hynder og tæpper til at pryde altanen og gøre den livlig og hyggelig.

De samme ting gør sig gældende, hvis du har en terrasse. Her har du som regel bare mere plads at boltre dig på. Du kan derfor for eksempel også købe en parasol, så du kan spise i skyggen på terrassen. Hvis der er plads til det, kan du også vælge både at have et loungesæt, et terrassebord med stole og eventuelt også et par solsenge. Det skaber flere opholdsområder på terrassen, som især er smart, hvis I er en familie, der elsker at opholde jer udenfor.

Hvis du har en have, er det også en god idé at gøre denne sommerklar Trim for eksempel buske og planter og sørg for tilstrækkelig vanding af hele haven. Du kan eventuelt købe nogle nye planter eller blomster og stille i krukker på terrassen for at gøre den ekstra hyggelig. Derudover kan det være en god idé at give grillen en grundig rengøring, så den er klar til den kommende sæson, hvor mad på grillen ofte er på menuen.

Man kan også gøre sin bolig sommerklar indenfor. Skift vinterdynerne ud med sommerdynerne og find det sommerlige og lette sengebetræk frem. Nogle sværger til den årlige forårsrengøring, hvor alt gøres ekstra godt rent, og der ryddes ud i skabe og skuffer. Hvis du trænger til at der skal ske noget nyt i din bolig, kan du vælge også at købe nips i lyse sommernuancer for at give din bolig et strejf af sommer.

Hvis du har en masse drømme om at optimere din have, din bolig eller din terrasse, men ikke har råd lige nu, så tag et billigt privatlån og gå all-in på dit næste boligprojekt. Hvad enten det er et nyt drivhus eller nye møbler til terrassen eller altanen, kan et lån være et nødvendigt tilskud til at få skudt dit projekt i gang, inden sommersæsonen er slut.

 

 DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 03-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Søndag eftermiddag - mandag morgen: Søndag nat nærmer vi os igen 2 kr./kWh. Priserne svinger lige omkring eller under 2,20 kr./kWh alt inkl. Det er mellem 00 og 06, at du kan hente en ekstra besparelse. Opdateret søndag 13.02. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning