Akupunktur hjælper dig med din sportsskade

Akupunktur hjælper dig med din sportsskade
ACUPUNCTURESHOP.COM |

Som sportsudøver kan det være dybt frustrerende og hæmmende ikke at kunne udøve sin sport grundet en uønsket sportsskade - hvad end du spiller fodbold, går til crossfit eller noget helt tredje. Og desværre modtager de danske skadestuer hvert år rigtig mange patienter, der er blevet ramt af en sportsskade.

Sportsskader kan overordnet inddeles i to kategorier; traumatiske skader og overbelastningsskader. Sportsskader kan ske for alle aldersgrupper og på alle niveauer.

Traumatiske skader er kendetegnet ved, at de sker pludseligt. Det kan eksempelvis ske ved fald, vrid eller en takling og vil typisk være på dine knæ, skuldre eller sener.

Overbelastningsskader er modsat kendetegnet ved, at skaden udvikler sig gradvis over lang tid. Det kan eksempelvis opstå ved for meget træning eller forkert træning. Ofte vil overbelastningsskader være det vi kalder løberknæ, tennisalbue eller skinnebensskader.

Mange får hos lægen at vide, at det kan tage mange måneder at komme sig efter en sportsskade. Men det behøver ikke være sådan. Akupunktur kan hjælpe dig med at forkorte skadeforløbet væsentligt.

Hvilke sportsskader kan akupunktur hjælpe med?

Akupunktur har gennem flere år hjulpet forskellige sportsfolk med deres sportsskader – herunder blandt andet volleyballspillere, deltagere til Ironman, maratonløbere, fitnessudøvere og cykelløbere.

Akupunktur kan eksempelvis hjælpe med:

  • Skinnebensbetændelse
  • Træthedsbrud og -skader
  • Akillessene-smerter
  • Muskelskader
  • Lyskeskader
  • Fibersprængning

Og ovenstående er blot en kort liste over, hvilke sportsskader akupunktur kan hjælpe med.

Akupunktur bliver efterhånden oftere og oftere brugt og har opnået større anerkendelse som behandlingsmulighed. En stor fordel ved akupunktur er, at behandlingen ikke kræver medicin, hvilket betyder, at man ikke skal døje med de potentielle følgere, der kan være ved brug af en medicinsk behandling.

Men hvordan hjælper akupunktur med sportsskader?

Akupunkturbehandling af sportsskader kan ofte være med til at forkorte skadeforløbet. Og jo før akupunkturbehandlingen startes, jo større er virkningen også. En tidlig akupunkturbehandling kan fjerne eller væsentligt reducere akutte smerter.

Akupunktur kan mindske smerten og inflammation, påvirke sener, ledbånd og knogler, øge udholdenhed og koordination, afslappe nervesystemet samt styrke immunforsvaret.

Akupunktur er derfor ikke blot en måde at afhjælpe sportsskader, men også en måde at holde kroppen sund på.

Udøver du selv akupunktur?

Hvis du selv er akupunktør, kan Acupunctureshop.dk anbefales som leverandør af akupunkturnåle.

De har et bredt udvalg af forskellige akupunkturnåle – blandt andet mærket CAIR, som er Danmarks mest solgte akupunkturnål. I deres sortiment finder du også et bredt udvalg af massagebrikse og andet indretningsudstyr som du også kan bruge til din akupunkturbehandling.

Acupunctureshop tilbyder desuden prisgaranti og dag til dag levering.