5 gode tips, når du starter virksomhed på Bornholm

5 gode tips, når du starter virksomhed på Bornholm
SPONSERET AF CREDITSAFE.COM |

ANNONCE fra creditsafe.com

Har du en iværksætter i maven? Så kan det være, du skal tilslutte dig de over 5.000 virksomheder på Bornholm. Faktisk var der et rekordhøjt antal af nystartede virksomheder på Bornholm i 2021 ifølge Danmarks Statistik, fordi mange har fået øjnene op for fordelene ved at starte iværksætterlivet på øen. Hvis det også tiltaler dig, så læs med her.

Økonomi i orden
Man kan have nok så mange gode idéer til en virksomhed. Men økonomien skal ikke halte efter, uanset om man er virksomhedsejer på Sjælland eller Bornholm. For det første skal man have kapital til at kunne opstarte virksomheden. Derefter skal man have styr på sit cash flow, hvilket vil sige, at man skal være opmærksom på, hvor mange penge der er i virksomheden. Mange vil derfor få hjælp fra en revisor til at holde styr på det. 

For en sund økonomi vil også smitte af på kunderne, da det i dag er nemmere end nogensinde at få anskaffet sig en kreditvurdering. Kreditvurdering giver indgående viden om årsregnskaber, regnskabs- og nøgletal samt konkursbegæringer. Disse informationer kan dermed være vigtige for, om kunden har tænkt sig at bruge tid og energi hos din virksomhed.

Find et behov
Den grønne omstilling har vist sig at være en trussel over for jobs på Bornholm. Men den grønne omstilling kan også netop være startskuddet til at skabe nye jobs. For eksempel har en havmøllepark været med til at skabe nye arbejdspladser. Ergo handler iværksætterlivet også om at analysere markedet og finde ud af, hvilke behov der er.

Når du har en forretningsidé, er det derfor vigtigt at få testet den af. Er der behov for din idé? Hvis du overvejer at starte en bolchebutik, men du ved, at der er stærke konkurrenter på det bornholmske marked, så er det noget du skal overveje.

Flyt din virksomhed til Bornholm
Hvis din virksomhed ligger på Sjælland, men har haft øjnene efter Bornholm, er der også mulighed for at flytte virksomheden. Bornholm er en ø, som har brug for vækstgivende virksomheder, og derfor prioriteres nye startups højt. For eksempel kan man søge økonomisk støtte gennem de bornholmske fonde og få sparring.

Desuden er huslejen på Bornholm lav, og det kan være en økonomisk fordel sammenlignet med København. Bornholm er trods alt også en lille ø, og derfor kan man muligvis få mere medieomtale og blive fremhævet, da der ikke er nær så mange virksomheder som i København.

Støt dig op ad de lokale
Bornholms lille størrelse er netop det, der kan gøre det attraktivt for nye iværksættere. Man kan sparre nemmere med de lokale virksomheder ved at banke på deres dør. Samtidig er der gennem Business Center Bornholm konsulenter, som kan hjælpe en med de logistiske ting samt at skabe et netværk.

Find dine kunder
Bornholm har en relativt høj succesrate. For ud af de mange nystartede virksomheder eksisterer 80 procent stadig 5 år efter, hvor det er 60 procent på landsplan. Dermed er der forskellige muligheder, der kan hjælpe en med at få kontakt til et netværk på Bornholm. Der er blandt andet workshopforløb og startupcafeer, som har til formål at hjælpe bornholmske iværksættere.