Til nytår bliver det op til en million dyrere at passe de samme børn

Til nytår bliver det op til en million dyrere at passe de samme børn
Til nytår træder nye regler i kraft på dagpasningsområdet. Det betyder blandt andet, at det bliver dyrere at passe det samme antal børn, end det er i dag. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 21. NOV 2023 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
21. NOV 2023 • 15:30

Ændrede lovkrav udløser ekstraregning til pasning af børn, som skal blive en måned længere i dagpleje eller vuggestue.

I det nye år skifter øens børn en måned senere fra dagpleje og vuggestue til børnehave.

Det betyder, at det bliver op til en million kroner dyrere at passe det samme antal børn. For forældre med børn i en integreret institution betyder ændringen, at de vil blive opkrævet vuggestuetakst indtil måneden efter, barnet er fyldt tre år. Det fremgår af dagsordenen til økonomi- og klimaudvalgets møde onsdag.

I 2020 indgik den daværende socialdemokratiske regering en aftale med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet om minimumsnormeringer. Som led i aftalen indføres der til nytår lovkrav om minimumsnoreringer i daginstitutioner. Aftalen betyder også ændret praksis i kommunen i forhold til børnenes overgang til børnehave. Hidtil er overgangen sket i den måned, hvor barnet fylder tre år. Efter nytår sker den måneden efter barnets tre års fødselsdag. Det er lig med ekstra udgifter og ekstra træk på kapaciteten på dagtilbudsområdet.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 04-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Mandag: Højt prisniveau fra dagens begyndelse. Allerede kl. 08 overhaler Det Frie Valg (variabel timepris) Det Enkle Valg (fast kvartalspris). Over døgnet er dog der ikke forskel på de to produkter. Brug strømmen efter kl. 21, hvor vi kommer under 3 kr./kWh alt inkl. Opdateret 00.14. Næste opdatering kl. 13.20.

Bornholms energi og forsyning