Stopper på Folkemødet

Stopper på Folkemødet
Vibe Klarup stopper som formand for Foreningen Folkemødet efter fire år på posten. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | 20. JUN 2024 • 09:45
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
20. JUN 2024 • 09:45

Efter fire år på posten siger Vibe Klarup farvel til formandsposten i Foreningen Folkemødet.

Vibe Klarup stopper som formand for Foreningen Folkemødet. En post, hun har haft i fire år. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Foreningen Folkemødet.

– Mit og bestyrelsens mål for Folkemødet 2024 var at sikre en stærk og sund organisation bag eksekveringen. Målet var også et højt antal deltagere og at vise Folkemødets relevans som hele Danmarks folkemøde. Et særligt vigtigt indsatsområde var at sikre, at flere unge deltager. Årets folkemøde var det største til dato, med fredagens 47.000 deltagere som det højeste i Folkemødets historie. Jeg vurderer, vi er lykkedes fuldt ud, så nu synes jeg godt, jeg kan tillade mig at takke af, siger hun i pressemeddelelsen.

Vibe Klarup har ikke ønsket at uddybe oplysningerne over for Tidende. I stedet henviser hun til pressemeddelelsen.

I 2020 overtog Vibe Klarup rollen som formand efter Jann Sjursen. Hendes første opgave blev at styre Folkemødet gennem coronapandemien sammen med resten af organisationen, og efterfølgende har hendes målsætning været at sikre et folkemøde for alle, hvor så mange som muligt kan komme til orde som en del af den demokratiske samtale. Konkret har det blandt andet resulteret i Wildcard-programmet, der giver folk med få penge, men meget på hjerte, gratis debattid på Folkemødets egne scener samt et tilgængelighedsprogram i samarbejde med Bevica-fonden, som skal udvikle Folkemødets fysiske ramme, så der kan være plads og rum til alle uanset fysiske eller psykiske udfordringer.

Bestyrelsen siger tak

Trods en til tider ophedet debat om håndteringen af mulige demonstranter ved årets folkemøde glæder Vibe Klarup sig over, at det lykkedes at skabe en rolig festival med flere debatter end nogensinde og kun en enkel lille afbrydelse.

– Debatten var svær, fordi den blev så ideologisk, men resultatet er, at alle var forberedte og havde besluttet sig for, hvordan de ville agere. Vi oplevede et helt folkemøde stå sammen om at værne om samtalen, som Folkemødets kerneværdi, siger hun.

Ifølge pressemeddelelsen trækker hun sig nu, så bestyrelsen i Foreningen Folkemødet har god tid til at finde en efterfølger. Bestyrelsen har i første omgang konstitueret sig med et delt formandskab mellem de to hidtidige næstformænd, Søs Marie Serup og Carsten Grønning. Efter sommer vil der ske en videre drøftelse, fortæller bestyrelsen, der takker Vibe Klarup for indsatsen:

"Vi vil gerne sige Vibe Klarup en stor tak for hendes utrættelige indsats for Folkemødet igennem mange år. Strategiske har Folkemødet under Vibes ledelse nået mange milepæle, organisationen er styrket markant, og demokratifesten kom helskindet igennem den afgørende udfordring, som coronakrisen udgjorde. I dag står Folkemødet væsentligt stærkere end nogensinde før. Det har Vibe en stor del af ansvaret og æren for", skriver den.

Direktør Peter Christiansen har sendt en kort kommentar til Tidende:

– Jeg ønsker hende alt det bedste, skriver han i en sms.