Drønpinligt og amatøragtigt: Folkemødets ledelse får kritik fra partnere

Journalist
Krav om mere klar kommunikation næste år. Flere opfordrer direktør Peter Christiansen til at trække sig. "Alt input bliver gemt og overvejet", lyder det fra direktøren.
Elendig kommunikation. Amatøragtige udmeldinger. Helt forfærdelig pressehåndtering. Men et godt folkemøde.
Bornholms Tidende har i ugen efter Folkemødet 2024 talt med en række sponsorer, fonde, og demokratipartnere om deres syn på demokratifestivalens afvikling.
Stort set alle roser begivenheden, men de fleste kritiserer forløbet op til startskuddet sidste torsdag.
Siden starten af året har Folkemødets sekretariat og bestyrelse tiltrukket sig en del opmærksomhed om forhold, der egentlig ikke har angået selve Folkemødet.
Der har blandt andet været ballade i organisationen, hvor ansatte har skrevet bekymringsbreve til bestyrelsen. Der har været fyringer, sygemeldinger og opsigelser i kølvandet på balladen.
Bestyrelsesmedlemmer har forladt foreningen i protest. Der er blevet opfordret til at invitere demonstranter på scenen, hvis de afbrød en debat, hvilket de så alligevel ikke skulle. Og midt under det hele tog direktøren en timeout.
Absurd og mærkelig optakt
Det har skabt frustrationer hos en række af Folkemødets sponsorer, fonde og demokratipartnere, at mange sager har taget fokus fra det, som i deres øjne er det eneste af betydning. Nemlig forberedelse og afholdelse af Folkemødet.
Ingen har lyst til at stå frem med navn, da de gerne vil forsætte samarbejdet med Folkemødet. Men de fleste håber, det samarbejde bliver i en noget anderledes form næste år. Her er et lille udpluk af den kritik, der bliver fremført:
– Det var et godt folkemøde, men det skabte bekymring, at flere af de mennesker, vi har arbejdet tæt sammen med, er blevet fyret, sygemeldt eller gået selv. Vi kunne mærke, at sekretariatet var hårdt presset på grund af det, og det gjorde også kommunikationen usikker, lyder kritikken fra én.
– Udmeldingen om, at man kunne demonstrere sig til taletid, var amatøragtig. Og deres måde at bakke på efterfølgende var lige så amatøragtig og uklar, siger en anden.
– Man kan mærke, at der har været meget uro i organisationen, og det har måske været årsagen til, at vi har oplevet et ringere niveau af kommunikation i forhold til sidste år, siger en tredje.
– Set udefra har hele optakten virket dybt absurd og mærkeligt. Folkemødet er utrolig vigtigt for Bornholm, og der savner jeg, at de har været bedre til at kommunikere sammenhængende, slår en fjerde fast.
– Det er meget ærgerligt, at optakten til Folkemødet har handlet om hr-problemer i organisationen. Der har været en masse interne anliggender, der er kommet ud, og det er jo pinligt. Drønpinligt. Nu går direktøren ud og siger, at han går på ferie og overvejer, hvad han skal gøre. Det er helt vanvittigt, lyder kritikken fra en femte af Folkemødets samarbejdspartnere.
Også positive tilbagemeldinger
Det er ikke alle, der har været skuffede over Folkemødets ledelse.
– Jeg har haft et glimrende samarbejde med Folkemødet. Jeg havde en anden kontaktperson til at starte med, så der var udskiftning der, men de har været supergode til at koordinere og lytte til mig, lyder det fra én.
– Vi har kunnet læse om problemerne, men det har ikke betydet noget for vores arbejde med sekretariatet, siger en anden.
I forhold til næste års folkemøde har vi spurgt de forskellige partnere, hvad de gerne ser gjort anderledes eller gennemført af tiltag.
To personer ser frem til at se, hvad de kommer til at modtage af evaluering fra Foreningen Folkemødet på baggrund af årets arrangement.
En tredje af de adspurgte siger, årets ballade viser, at det er på tide, kommunen hjemtager Folkemødet igen.
Tre mener, direktøren bør gå af, og én af dem siger, at direktøren derudover skal bo fast på Bornholm.
Den sidste, der har haft lyst til at udtale sig til baggrund, henviser til sine andre kritikpunkter.
Fokus på næste år
Folkemødets direktør Peter Christiansen har ikke stillet op til interview med Tidende, men skriver i en sms, at "vi glæder os over, at årets folkemøde var en stor succes".
– Jeg er stolt af den dedikerede indsats fra alle medarbejdere og frivillige og taknemmelig for samarbejdet med vores arrangører og partnere.
Peter Christiansen fortæller i sms'en, at man nu er i gang med den årlige evaluering, som inkluderer statistiske undersøgelser blandt arrangører og gæster samt interne evalueringer blandt medarbejdere og samarbejdspartnere.
– Vi modtager også feedback via mail, sociale medier og direkte fra folk på gaden, og vi følger med i, hvad der siges i pressen. Alt input bliver gemt og overvejet, så vi kan skabe et endnu bedre folkemøde næste år, skriver Peter Christiansen i sin sms.

Styrk regionerne
NYT JOB
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration