S-kvartet klar til første debat

NYHED | ABONNENT | 17. NOV 2023 • 11:00
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
17. NOV 2023 • 11:00

Ikke kun medlemmer af Socialdemokratiet får adgang til de tre debatter, som Socialdemokratiets fire borgmesteremner skal igennem, før medlemmerne stemmer til marts. Den første debat kommer sidst på måneden.

Socialdemokratiets valg af sin næste borgmesterkandidat går snart for alvor i gang.

30. november vil de fire bejlere til rollen som Socialdemokratiets nummer 1 for første gang være samlet. Foran sig vil de have et udsnit af de partimedlemmer, der næste forår vil vælge en af dem som Socialdemkratiets spidskandidat.

Det første møde bliver i Rønne, mens de to næste endnu kun har datoer (4. januar og 7. februar), men ikke noget fastlagt sted. Lokalformand Lars Goldschmidt ved kun, at de næste to debatter bliver udenfor Rønne.

Også ikke-medlemmer af Socialdemokratiet har adgang til alle de tre møder.

– Målet med de her møder er, at medlemmerne får lejlighed til at lære kandidaterne bedre at kende. Nogle af dem er nye ansigter på banen, siger Lars Goldschmidt.

– Det er åbne medlemsmøder, så medlemmer kan også tage nogen med, der ikke er medlem af partiet. De tre møder bliver i praksis åbne for alle. Det er kun godt, hvis kandidaterne kan blive mere bredt kendt, siger han.

De fire kandidater, der i øjeblikket har meldt sig er Maria Hach, Anne Thomas, Erik Kryger og Mads Wolff, her i rækkefølge efter hvornår de annoncerede, at de går efter at blive den næste borgmester.

– Jeg glæder mig meget til de tre debatter. Jeg glæder mig til, at vi som kandidater får chancen for at vise, hvem vi er, og hvad vi står for. Det bliver godt at komme ud og komme i gang, siger Mads Wolff.

– Men jeg glæder mig også til at vise, at vi fire kandidater har respekt for hinanden, og at vi har det godt med hinanden. Vi er også et team, og jeg synes, at vi har et godt team, siger han.