Kommunen lægger flere penge i kassen

NYHED | ABONNENT | 19. SEP 2023 • 12:54
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
19. SEP 2023 • 12:54

De ansatte er steget mindre i løn, end det var ventet – og de stigende elpriser gav ikke helt kommunen det smæk, der var ventet. Det ser i alt ud til at polstre kommunekassen med fire millioner kroner.

Den slunkne kommunekasse vil på torsdagens møde i kommunalbestyrelsen blive tilført lige knapt fire millioner kroner ekstra.

Det er i hvert fald hvad kommunaldirektør Sine Sunesen anbefaler Bornholms politikere at gøre med to poser penge, der er dukket uventet op.

De første 2.254.000 kroner kommer frem, fordi kommunens ansatte er steget mindre i løn, end det blev forudsat, da dette års kommunebudget blev lagt for et år siden.

Når kommunens ansatte får reguleret deres løn i forhold til, hvordan lønnen har udviklet sig på det private arbejdsmarked, vil det blive med 0,59 procent mindre, end kommunen havde budgetteret med. Og da kommunen har godt 3.500 ansatte summer den forskel i alt op til de godt 2,2 millioner, der nu er på vej i kommunekassen.

Den anden pose penge er på 1,7 millioner kroner. Den kommer frem, fordi der er blevet sat flere penge end nødvendigt af til de stigende elpriser.

Kommunalbestyrelsens forskellige udvalg sparede i maj og juni 5,2 millioner kroner væk fra deres budgetter for at finde penge til de højere elpriser.

Nu er både kommunens faktiske merudgifter til el og de forventede merudgifter for resten af året så blevet gjort op – og det summer kun op i 3,5 millioner kroner.

Til overs er så 1,7 millioner kroner, der nu også ser ud til at blive lagt i kassen.