Kl. 9.15 går det løs: Regeringen præsenterer ny flyafgift

NYHED | 9. NOV 2023 • 07:01
NYHED
9. NOV 2023 • 07:01

Når regeringen torsdag klokken 9.15 præsenterer sit udspil til grøn luftfart, inkluderer det formentlig en passagerafgift på gennemsnitligt 100 kroner per billet.

På skatteministeriets hjemmeside kan man læse, at regeringen har indkaldt til pressemøde i dag, torsdag, klokken 9.15, hvor den præsenterer sit udspil til en grøn luftfart.

Videre står der, at udspillet skal understøtte, at Danmark går forrest og viser vejen til en helt grøn indenrigsluftfart.

På pressemødet deltager skatteminister Jeppe Bruus, transportminister Thomas Danielsen samt klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard.

Efter alt at dømme vil vejen til grøn luftfart blandt andet bygge på en passagerafgift på flyrejser på gennemsnitligt 100 kroner. I hvert fald kan man i "Regeringsgrundlag 2022", som blev publiceret i december sidste år, under overskriften "En grønnere transport" læse:

 

Regeringen ønsker at fremskynde udviklingen af grøn transport i Danmark frem mod 2030.

Regeringen vil:

• Belyse effekterne af aftalen om grøn omstilling af vejtransporten med henblik på at gøre den mere effektiv i lyset af teknologiudviklingen. Her skal mulighederne for at øge ambitionerne på antallet af rene elbiler undersøges.

• Sætte yderligere handling bag fremme af nulemissionslastbiler med afsæt i puljen til drivmiddelinfrastruktur til tung vejtransport fra Infrastrukturforliget i 2021. Det skal for eksempel fremme omlægning af flåder og opsætning af ladestandere.

• Indføre en passagerafgift på flyrejser på gennemsnitligt 100 kroner. Provenuet herfra anvendes blandt andet til tiltag for lufthavnene og områderne omkring, finansiering af den grønne indenrigsrute samt en forhøjet ældrecheck.

• Gøre det muligt at etablere en grøn indenrigsrute i 2025 og senest i 2030 fuld grøn indenrigsflyvning finansieret af passagerafgiften samt øge tempoet i omstillingen af den tunge transport samt søfart og luftfart blandt andet ved at fremme elektrificering og grønne brændstoffer.DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 11-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Mandag eftermiddag - tirsdag morgen: Prisniveauet efter weekenden ser svagt stigende ud - helt som det plejer. Det ser ihvertfald ud til, at nattens lave priser ikke varer ved. Derfor... brug strømmen mellem 00-06, hvis du kan. Opdateret 13.15. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning