Ingen klubtilbud i denne omgang: ’Vi vidste det godt på forhånd’

Ingen klubtilbud i denne omgang: ’Vi vidste det godt på forhånd’
Det private klubtilbud Klub Nord åbnede for nylig, men der er ikke udsigt til et kommunalt finansieret tilbud. Foto: Holger Larsen
NOTITS | ABONNENT | 6. SEP 2023 • 19:00
Jakob Nørmark
Journalist
NOTITS | ABONNENT
6. SEP 2023 • 19:00

Bornholm vil fortsat være et af de få steder i landet, som ikke tilbyder kommunalt finansierede klubtilbud for elever, der er blevet for gamle til at gå i SFO.

Kommunalbestyrelsen besluttede tidligere på året at sende forskellige varianter af klubtilbud til drøftelse i budgetforhandlingerne. Oprettelse af klubtilbud for børn i 4.-6. klasse på de seks bornholmske folkeskoler har været en mærkesag for Konservative, men borgmesterpartiet må sande, at det ikke var muligt at finde penge til opgaven.

– Vi er selvfølgelig kede af, at vi ikke fik klubtilbuddene med, siger Iben Busch (K).

Var det overhovedet tæt på at lade sig gøre?

– Nej, og det vidste vi også godt, da vi gik ind til forhandlingerne. Når vi har et underskud på driften på 200 millioner, var vi simpelthen nødt til at prioritere at fastholde serviceniveauet i den grad, vi nu kunne.

Hun tilføjer, at vejen til klubtilbud er, at kommunens økonomi de kommende år bliver mere stabil – måske via en udviklingsaftale med Indenrigsministeriet, der garanterer et fast tilskud.

– Vi er nødt til at få ro på økonomien først, siger Iben Busch.

De kasserede forslag indebar, at klubberne skulle holde åbent tre eftermiddage om ugen. Klubtilbuddene skulle enten drives i et samarbejde mellem skole og foreningslivet, Ungdomsskolen eller af skolerne alene, og udgifterne varierede fra 1,15 millioner til 3,43 millioner kroner om året. Dertil kommer en engangsudgift på 8,5 millioner kroner til ombygninger på skolerne.