Formand var i 'en meget ophidset diskussion' inden farvel

Formand var i 'en meget ophidset diskussion' inden farvel
Som formand for Venstre Vestbornholm er Jens Møller Jensen ked af, at partiet nu igen taler om intern uro og ikke om politik. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 25. MAJ 2023 • 10:27
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
25. MAJ 2023 • 10:27

Jens Møller Jensen fra Venstre Vestbornholm ærgrer sig over den nye uro i partiet. Han fortæller, at der har været en ophidset diskussion mellem den nu afgående formand og andre i bestyrelsen.

Nyheden om den seneste tumult i Venstre på Bornholm er nået til Spanien. Ikke fordi landets aviser fortæller om Michael Hendriksens afsked med både formandsposten og partiet, men fordi formanden for Venstre Vestbornholm befinder sig i det sydeuropæiske land, hvor han blev opmærksom på sagen her til morgen, fordi DR Bornholm ringede til hans kone.

Den nye uro ærgrer Jens Møller Jensen, da den fjerner fokus fra det, det burde handle om.

– Det er jeg meget ked af. Det gør, at vi igen kommer til at beskæftige os med nogle organisatoriske trakasserier i stedet for det, som vi gerne vil, nemlig at tale om det Venstre står for politisk. Derfor er jeg meget ked af det, siger han.

Som formand for den ene af Venstres to lokale partiforeninger og dermed medlem af bestyrelsen i Venstre Bornholm er han centralt placeret i forhold det spørgsmål, som Michael Hendriksen har nævnt som medvirkende til, at han trækker sig som formand, nemlig en sammenlægning af de to lokale vælgerforeninger til en samlet, ødækkende vælgerforening.

– Det har ikke været på nogen dagsorden, overhovedet ikke, men jeg kan genkende en meget ophidset diskussion mellem Michael og nogle andre. Så kom det her flyvende ind fra siden, og det blev klart afvist. Det giver næsten sig selv, at hvis der kommer sådan et nyt emne på bordet, hvor man ophidset snakker om noget andet, så får sådan en sag aldrig et godt forløb, siger Jens Møller Jensen til spørgsmålet, om en sammenlægning har været drøftet i bestyrelsen.

Fundamentet er tillid

Næste spørgsmål er så, om en sådan sammenlægning er en god idé. Ifølge Michael Hendriksen er det den eneste måde at skabe ro i Venstre på Bornholm. Fra Jens Møller Jensen lyder det, at der er grund til, at der er to vælgerforeninger.

– Det er, fordi de to vælgerforeninger ser forskelligt på tingene i et vist omfang. Det har i høj grad noget historisk over sig. Man er nødt til at kigge på, at man havde fem kommuner på Bornholm, hvor de fire sådan set var styret af venstreborgmestre, og så var der amtet, som også var styret af Venstre. Derfor har der været en tradition for, at godt nok var man venstremand, men man var først og fremmest venstremand for den kommune, man sad i, siger han.

Hvis en sammenlægning skal have nogen gang på jord, skal den ifølge Jens Møller Jensen være baseret på et godt samarbejde mellem de to vælgerforeninger og på tillid til hinanden, så det ikke går ud på, at den ene på en eller anden måde skal dominere den anden.

– Det giver ingen mening at begynde at sammenlægge, hvis vi bare flytter de her forskellige traditioner og måder at kigge på tingene videre ind i en stor vælgerforening. Vi er nødt til at få styr på de der mere grundlæggende ting. Jeg tror godt, jeg kan sige på både Michael Hornshøjs vegne og mine, at det faktisk er noget, vi arbejder ret meget på; at etablere det her gode samarbejde, og at der også bliver tillid mellem os. Det afspejler sig først om fremmest i kommuneforeningen, hvor vi har forsøgt at finde de kompromisser, der skal til, for at vi kan få et godt samarbejde, og det synes jeg, vi indtil videre har held med, siger Jens Møller Jensen om sit samarbejde med formandskollegaen Michael Hornshøj fra Venstre Østbornholm.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Michael Hornshøj.