Efter 37 år i politik: 'Zapperkultur breder sig ind i politik'

Efter 37 år i politik: 'Zapperkultur breder sig ind i politik'
I sine snart 38 år i bornholmsk politik har Bjarne Hartung Kirkegaard (KD) ikke oplevet så mange partispring på så kort tid. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 1. NOV 2023 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
1. NOV 2023 • 15:30

Kristendemokraten Bjarne Hartung Kirkegaard har forståelse for de kolleger i kommunalbestyrelsen, som siger farvel til deres partier, men det er ikke godt for demokratiet, vurderer han.

Til nytår er det 38 år siden, Bjarne Hartung Kirkegaard (KD) gjorde sit indtog i bornholmsk politik som nyvalgt medlem af amtsrådet. I alle år har han oplevet, at kolleger har sagt farvel til det parti, de er blevet valgt for, men aldrig i en grad som nu. Tirsdag tog Linda Kofoed Persson og Torben Kofod Ager afsked med Dansk Folkeparti, og dermed er en fjerdedel af de 23 politikere ikke længere medlem af samme parti som ved kommunalvalget for knap to år siden.

– Det er voldsomt, og det er det tidspunkt, hvor der har været flest i de år, jeg har været med. Det er det. Det er også første gang, Venstre ikke er der. Der er så mange ting, der er atypiske ved den her kommunalbestyrelse, siger han til Tidende.

Bjarne Hartung Kirkegaard fortæller, at han har kunnet mærke, at nogle i den her kommunalbestyrelse ikke har været glade for at være der, hvor de var.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 28-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag eftermiddag, onsdag morgen: Meget tydelig kogespids (17-21). Generelt høje priser hele dagen. Vi skal helt frem til mellem kl. 01 og 05, før den rene elpris kommer under en krone/kWh - og vi kommer i nærheden af 2 kr./Kwh inklusiv nettariffer, bidrag til Energinet og energiafgift til staten. Opdateret kl. 13.05. Næste opdatering kl. 01.14.

Bornholms energi og forsyning