DF'er: I aften bør rådhuset lyse i blåt og hvidt

NOTITS | 9. NOV 2023 • 07:17
NOTITS
9. NOV 2023 • 07:17

Rådhuset i Rønne bør fra torsdag aften, her på 85-årsdagen for Krystalnatten, oplyses i de israelske farver, blå og hvid, for at markere afstand til jødehad og -forfølgelse.

Det forestår kommunalbestyrelsesmedlem René Danielsson fra Dansk Folkeparti ifølge DR Bornholm.

Til regionalradioen forklarer han blandt andet:

– Jeg synes, der er et stigende jødehad i verden på den måde, jøderne kan se sig behandlet på rundt omkring i Europa nu her, og jeg synes, det havde været en pæn gestus at vise, at vi fra det officielle Bornholm tager fuldstændig afstand fra den slags gerninger.

Krystalnatten markerer, at i november 1938 blev tusinder af jødiske butikker og ejendomme i Tyskland udsat for hærværk og plyndring. Synagoger blev ødelagt, jødiske gravpladser skændet, og aktionen kostede omkring hundrede jøder livet.

Dertil blev op mod 30.000 jøder afhentet i deres hjem af Gestapo og smidt i kz-lejre.DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 28-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag eftermiddag, onsdag morgen: Meget tydelig kogespids (17-21). Generelt høje priser hele dagen. Vi skal helt frem til mellem kl. 01 og 05, før den rene elpris kommer under en krone/kWh - og vi kommer i nærheden af 2 kr./Kwh inklusiv nettariffer, bidrag til Energinet og energiafgift til staten. Opdateret kl. 13.05. Næste opdatering kl. 01.14.

Bornholms energi og forsyning