Anette Stæhr fik stor hyldest efter 23 år som S-formand

NYHED | ABONNENT | 28. MAR 2023 • 20:27
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
28. MAR 2023 • 20:27

Tre af de seneste mange års mest fremtrædende socialdemokrater tog alle ordet og sagde tak til afgående formand Anette Stæhr, da hun tirsdag aften i Aakirkeby-Hallerne havde holdt sin 23. og sidste beretning som formand for Socialdemokratiet på Bornholm.

Folketingsmedlem og tidligere miljøminister Lea Wermelin, tidligere borgmester Thomas Thors og medlem af regionsrådet Leila Lindén talte alle til Anette Stæhr.

– Jeg føler mig både forpligtet til og er meget glad for at sige dig tak for det samarbejde, som vi har haft igennem alle de her mange år, sagde Thomas Thors.

Den tidligere borgmester løftede desuden sløret for, at også Anette Stæhr (som han selv) var blandt arkitekterne bag, at Bornholm blev én samlet kommune.

– Jeg har tænkt tilbage til lige før regionskommunen kom til verden, hvor vi sad og snakkede sammen nede i Arbejdsformidlingen. Og så lykkedes det at få samlet Bornholm til én kommune. Det lykkedes så endda også at få borgmesterposten, sagde Thomas Thors.

– Alt hvad vi har opnået ville ikke have været muligt uden din store organisatoriske indsats. På alle måder har du sat dit præg på det bornholmske samfund, og det skal du have mange tak for, sagde han.

– Som folketingsmedlem har man brug for sin kredsformand i tykt og tyndt, og du har altid været på hurtigkald, sagde Lea Wermelin.

– Hvad vi ikke har haft sammen! Du har altid været der, og du har altid været parat, sagde Leila Lindén.