Afsløring i København smitter af på Bornholm

NYHED | 25. OKT 2024 • 06:56
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
25. OKT 2024 • 06:56

Bornholm er en af fem kommuner, som kan forvente en tilsynssag fra Ankestyrelsen.


Ifølge flere eksperter har Københavns Kommune i otte år brudt loven ved at lade borgere med handicap, psykisk sygdom eller uden hjem vente i mange år på en botilbudsplads, de har krav på. Sagen er så alvorlig, at indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) pålægger Ankestyrelsen at rejse en tilsynssag. Fire andre kommuner kan forvente at få en lignende sag på nakken, heriblandt Bornholms Regionskommune.

Det fortæller TV 2.

Sagen var torsdag oppe i et samråd i Folketingets socialudvalg, hvor ministeren sagde, at Ankestyrelsen har oplyst hende om, at der er lignende sager fra yderligere fire kommuner. Udover København og Bornholm drejer det sig om Odense, Aarhus og Helsingør. Alle fem sager handler om kommunernes forsyningsforpligtelse i den sociale lovgivning, som dækker over forpligtelsen til at sørge for botilbudspladser til borgere, der opfylder betingelserne for at blive visiteret til sådanne tilbud.

– Det er min klare forventning, at Ankestyrelsen nu vil prioritere at behandle sagerne om de fem kommuner. Den aktuelle sag viser efter min opfattelse, at der er god grund til at se nærmere på, om det kommunale tilsyn er tilstrækkeligt effektivt, siger Sophie Løhde til TV 2. heni



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT