'Vi er en gruppe, der er passionerede omkring musik og det at finde de nye navne'

'Vi er en gruppe, der er passionerede omkring musik og det at finde de nye navne'
Kim Andersen. Foto: Jacob Jepsen
DAGENS NAVN | RØNNE | ABONNENT | 26. JAN 2022 • 07:34
DAGENS NAVN | RØNNE | ABONNENT
26. JAN 2022 • 07:34

– Jeg roder mig ud i rigtig mange ting, siger pædagogen og musikeren Kim Andersen, der sammen med gruppen bag Club Rising, i et samarbejde med Musikhuzet, står bag et nyt tiltag med koncerter til 30 kroner.


Du er fra København, hvordan havnede du på Bornholm?

– Jeg flyttede herover i 2000 med min daværende kæreste og vores fælles barn. Det var det, man havde råd til dengang, Bornholm, Lolland eller Jylland. Vi fandt et hus ved Nordskoven i Rønne og faldt pladask for det der med skov og strand.

Det er 22 år siden. Hvad er der så sket i mellemtiden?

– Så har jeg fået flere børn. Den ældste er 23 og studerer i Athen, og så har jeg to hjemmeboende, en på 17, der går i gymnasiet og en på 13, der går i skole. Jeg er uddannet pædagog i 1989 og har arbejdet med udsatte børn og unge i alle årene. Først otte år på døgninstitutionen Bifrost, og siden i Ungdomsskolen med 10. klasse specialundervisning og de seneste år i DASK, som er et undervisningstilbud til sårbare unge.

Du var med til at redde det nedlukningstruede DASK sidste år?

– Det var nu mere en meget stærk og engageret forældreindsats, der fik løftet dette op på et politisk plan. Desuden var der lavet en omfattende evaluering året inde, der dokumenterede effekten af tilbuddet. Men det er altid dejligt, når politikerne lytter og handler på det. Vi har nogle store problematikker her omkring børn og unge, og mange af de ting kom heldigvis frem i debatten op til kommunalvalget.

Nu til noget mere muntert. Du har spillet musik hele dit liv, og nu er du blevet koncertarrangør?

– Jeg startede med at spille saxofon i skoleorkesteret og så gik jeg over til guitar og rockbands, da jeg blev lidt ældre. Jeg har spillet masser af koncerter gennem årene med forskellige bands frem til 1998, hvor jeg tog ud at rejse i nogle år.

– Efter en lang pause fra musikken startede jeg i 2016 Foreningen Spillestedet på Villa Nova sammen med Simon Sandbye. Det var billige koncerter, tre lokale bands for en 50'er. Vi lavede også koncerter i samarbejde med ungdomsskolen og biblioteket, og mange andre. I 2018 lavede vi Rising Festival i Nexø, med både lokale bands og bands ovrefra. Nu er det så Club Rising, hvor vi laver koncerter til den ekstreme billige pris af 30 kroner i entré, hvis man er medlem. Koncerterne afvikles i Rasch.

– Jeg forelagde Musikhuzet ideen sidste år, og de var heldigvis med til at bakke op om det, også økonomisk, så det kunne gennemføres. Rent praktisk er der sammensat en gruppe af både unge og op i min alder, der er passionerede omkring musik og det at finde de nye navne. Vi deler så opgaverne ud i gruppen, efter hvad vi hver især er gode til.

Hvad er ideen med Club Rising?

– Mange mennesker går ikke til koncerter med bands, de ikke kender. Vi tror, at prisen afholder en del, hvis de skal for eksempel skal betale175 kroner for at se et navn, man ikke kender, også selv om det er høj kvalitet. Club Rising er ny pop, rock, hip hop, med anmelderroste bands af høj kvalitet, som du nu også kan se på Bornholm, før de for eksempel spiller på Roskilde Festival. Vi vil gerne give bornholmerne mulighed for dette.

Så du bliver hængende på Bornholm?

– Ja helt klart, jeg bliver hængende. Jeg er involveret i mange forskellige ting, som sangskrivning med unge og andre samarbejder på tværs. Jeg roder mig ud i rigtig mange ting, men vigtigst er det, at det giver mening og er sjovt og udfordrende.

 


Kim Andersen

Alder: 57

Bopæl: Rønne

Uddannelse: Pædagog

Civilstatus: Bor alene med tre børn, har en kæreste

Fritidsinteresser: Laver musik