Ung bornholmer vinder nordisk pris

Ung bornholmer vinder nordisk pris
Atlas Bugge Larsen er en af fire modtagere af årets Nordic Pioneer Prize. Pressefoto
NOTITS | 20. SEP 2023 • 14:24
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
20. SEP 2023 • 14:24

Atlas Bugge Larsen bliver hyldet for sit arbejde med at skabe social forandring.

Bornholmske Atlas Bugge Larsen er en af fire unge i Norden, som har modtaget prisen Nordic Pioneer Prize, der går til unge, som skaber social forandring. Han får prisen for sit arbejde med LGBTQ+netværket Out'N'Proud i Aarhus.

– At vinde Nordic Pioneer Prize betyder alverden for os. Jeg kunne aldrig, i min vildeste fantasi, have forestillet mig, at jeg ville finde folk, der brænder lige så meget for Out'N'Proud, som jeg gør, og jeg er så stolt af alle i Out'N'Proud for alt det arbejde, de gør hver dag for at gøre Aarhus til et mere sikkert sted at være queer, siger Atlas Bugge Larsen i en pressemeddelelse.

Som prisvinder modtager han 25.000 danske kroner, som ifølge ham kommer til at gøre en kæmpe forskel, da det vil gøre det muligt at holde Out'N'Proud i gang.

De andre vindere er Ella Marie Hætta Isaksen fra Norge, Shahin Ahmad fra Finland og Manhal Ahmed fra Sverige. Bag prisen står netværket Nordic Safe Cities, hvor direktør Jeppe Albers fremhæver dem som eksempler på, hvor meget en ung person kan opnå ved at give udtryk for og handle for positiv forandring i deres samfund.

Prisuddelingen foregik med den finske ambassadør i Danmark som vært. Han betegner de fire prisvindere som forbilleder.

– Jo flere unge voksne, der deltager i beslutningsprocesser, desto stærkere og mere modstandsdygtige vil vores demokratier være, og jeg er imponeret og opmuntret over vores unges engagement i hele Norden. De bidrager aktivt til deres lokalsamfund med dybt positiv indflydelse. Deres eksempel minder os om vigtigheden af aktivt at arbejde for et samfund, der respekterer alles menneskerettigheder, siger Harri Kämäräinen i pressemeddelelsen.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 29-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag: Overvej at spise ude eller hente en omgang take away ;-). Fra 17-21 koster det dyrt at fyre op i pander, gryder og ovn. Gennemsnitsprisen for de fire timer er 5,27 kr./kWh. Vi savner en god gang vind til at presse priserne, men vejrudsigten skuffer helt frem til weekenden.  Brug strømmen efter kl. 22, selv om den koster 3 kr./kWh alt inklusive. Det er ikke sikkert, at det bliver billigere i morgen.

Bornholms energi og forsyning