Rudi er kæmpe fan: 'Jeg har set alle finalerne fra ende til anden på nær den fra 1969'

Rudi er kæmpe fan: 'Jeg har set alle finalerne fra ende til anden på nær den fra 1969'
Rudi Høyer. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 21. MAJ 2021 • 06:05
| ABONNENT
21. MAJ 2021 • 06:05

DAGENS NAVN: Rudi Høyer bor i Aakirkeby med sin samlever. Han har lige åbnet en spillehal, og på loftet i samme bygning åbner han et loppemarked inden længe. Men Rudis store passion er musik og mere specifikt Eurovison, der finder sted på lørdag.

Hvor er du født og opvokset?

– Jeg er født og delvist opvokset i Rønne og i Vestjylland. Jeg flyttede tilbage til Bornholm efter 26 år, da jeg ville tilbage til rødderne. Jeg fik et godt tilbud om job på Sverres Hotel i Rønne, som min mor drev for min svoger.

Hvad laver du på Bornholm?

– Jeg er lige startet som selvstændig, hvor jeg åbner en spillehal i dag (fredag) faktisk. Derudover åbner jeg en loppehal 1. juni. Det er et butikslokale i Aakirkeby, hvor der i stueetagen er spillehal, og på loftet er der loppemarked, hvor man kan købe en stand og sælge sine ting.

Hvad bruger du din fritid på for tiden?

– Den bruger jeg på musik. Hvert år i december måned bliver første sang til Eurovision valgt. Jeg tror, at det er Schweiz, der vælger deres sang den 25. december som de første. Derfra til tredje weekend i maj, der er det Eurovision ugentligt. Der er semifinaler i andre lande, sange der diskvalificeres og så videre. Jeg følger meget med i de forskellige landes udvælgelsesprocesser. Især det svenske, norske og tyske melodigrandprix følger jeg med i.

Hvordan startede din passion for Eurovision?

– Det var det med at stå på en scene med dans, lys, kostumer og store sangerinder, der stod og brølede alle deres toner i livet ud. Jeg var vant til at se min mor synge, så det virkede naturligt, selvom jeg ikke helt forstod konceptet Eurovision dengang. Jeg har set alle Eurovisionfinalerne igennem fra ende til anden på nær den fra 1969. Og jeg har set dem flere gange endda. Der er desværre ikke videooptagelser fra 1969, ikke engang BBC har dem.

Hvad er din yndlingssang i Eurovision?

– Hvis jeg skal vælge en, der er lidt speciel, og som har lidt familiehistorie for mig, må det være sangen, der vandt i Cirkusbygningen i 1964. Det var en meget ung italiensk pige, der sang "Non ho l'eta". Jeg tror, at det er fordi, min mor fortalte mig, at en søndag til middag med familien blev hun placeret stående på stolen. Hun var 11 år. Der skulle min mor synge den sang for min bedstefar. Det var, så han fik tårer i øjnene. Den sang har bare altid haft en speciel plads for mig.

Hvad synes du om Danmarks bidrag, Fyr og Flamme?

– Jeg er vild med den. Den har noget godt kørende uden at være for seriøs. Danskerne bliver tit beskyldt for at være lidt for sikre. Nu går vi imod det, og vi fanger noget yngre, og noget der er oppe i tiden. De har ramt helt rigtigt med den her. Men om de andre kan lide den, det ved jeg simpelthen ikke.

Hvordan skal du holde din Eurovision-aften?

– Jeg fylder år i morgen (lørdag), så det er helt perfekt med Eurovision. Det er fantastisk.

Så det bliver også en fødselsdagsaften. Men det bliver en stille og rolig aften, da jeg skal på arbejde dagen efter. Vi får nogle drinks og hepper på vores favoritter.

Hvem tror du vinder?

– Jeg tror, at Norge vinder. Men jeg ser også et land som Cypern eller Spanien som mulige vindere.

Hvem håber du vinder?

– Jeg håber, at det bliver Norge eller Cypern.

 


Rudi Høyer

Alder: 41 år

Civilstatus: Samlever Aaron fra Spanien.

Fritd: Eurovision og atter Eurovision. Ellers går det meste af tiden med åbningen af loppemarked og spillehal i Aakirkeby.