Rønnes sidste: Martin håber, at hans kiosk kan overleve

Rønnes sidste: Martin håber, at hans kiosk kan overleve
Martin Schou håber at kunne drive Hafnia Kiosken videre med en anden placering fra 2024. Foto: Holger Larsen
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 19. SEP 2022 • 05:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | RØNNE | ABONNENT
19. SEP 2022 • 05:30

Martin Schou leder efter en ny placering til Hafnia Kiosken i Rønne.


Lørdag var der kaffe og kagemand og gode tilbud i Hafnia Kiosken i Store Torvegade i Rønne. Butikkens ejer, Martin Schou, fyldte 50 år.

Martin Schou har drevet Hafnia Kiosken i ni år.

– Men desværre bliver det kun et år endnu, siger Martin Schou.

– Den nye ejer af ejendommen har opsagt min kontrakt på lejemålet. Så hvis jeg ikke finder et andet sted at være, så lukker den sidste kiosk i Rønne ved udgangen af 2023, siger Martin Schou.

Den næstsidste var Rådhuskiosken, som lukkede i 2021.

Men du vil forsøge at finde et andet sted i Rønne?

– Nu følger jeg lige udviklingen med forbrugspriserne, og kiosksektoren har det ikke for nemt i forvejen. Men jeg har et godt kundegrundlag, så det ville være ærgerligt at skulle lukke.

– Derfor håber jeg på at finde at andet sted, men det skal også ligge med gode parkeringsmuligheder, for vi har efterhånden en kæmpe pakkecentral. Men vi må se tiden an. Jeg har antennerne ude for at finde et godt sted, som også er til at betale. Meget gerne som her ved en indfaldsvej mod centrum. Mange siger, at "ok, vi skal give fem kroner mere for en sodavand, men så slipper vi for at skulle ind og stå i kø i et supermarked", siger Martin Schou.

Skal overleve på service

Hvad er det, der har gjort, at du har kunnet drive kiosken i foreløbig ni år, når dine seneste forgængere har haft det svært?

– Jeg er uddannet i butik, og jeg har lyttet meget til mine kunder om, hvad de kunne tænke sig, at vi har i butikken. Er der flere, der spørger om de samme ting, er det nok, fordi vi skal have dem hjem. Vi går meget op i service, for vi har ikke nogen produkter, man ikke har andre steder. Så skal vi overleve, skal det være på service, siger Martin Schou.

– Vi har taget pakker ind. Vi startede med GLS, og så kom Post Nord, Dao, Bring, og nu har vi næsten alle pakkefirmaerne herinde. Folk er glade for det, og vi har orden i tingene.

– Selv om man kan spille på nettet, har vi stadig mange faste kunder med både oddset og lotto, og vi står også klar, hvis folk har behov for hjælp til det. Og så har vi spillehal med spillemaskiner inde ved siden af. Så vi kræver også noget plads, tilføjer Martin Schou.

Historisk kiosk

Hafnia Kiosken lå i mange år i et meget mindre butikslokale på den anden side af gaden. Kiosken flyttede til den nuværende placering i 2003.

– Folk har valgt at støtte os, for "kiosken skal jo være her". Den har vel ligget her i 60-70 år og er på den måde blevet historisk. Vi har sat servicen i højsædet, og det har givet pote, og vi er glade for at få meget ros af kunderne, siger Martin Schou.