Pris til Henry: Du får ting til at ske

Pris til Henry: Du får ting til at ske
Tak for din livslange indsats, sagde Karin Ann Nissen, da hun forleden overrakte årets lederpris til den erfarne spejderleder Henry Pedersen. Foto: Henry Jepsen
NAVNENOTITS | ABONNENT | 21. NOV 2022 • 05:30
NAVNENOTITS | ABONNENT
21. NOV 2022 • 05:30

Sct. Georgs Gilderne, Nexø Gilde, har uddelt sin årlige lederpris til en spejderleder, der har gjort en stor indsats.

Danske Baptisters Spejderkorps, DBS, uddelte forleden årets lederpris Den Gyldne Tveje til Henry Pedersen, Rønne.

Det skete ved Nexø-spejdernes gildehal den 14. november i Nexø Kultur- og Fritidshus.

Henry Pedersen har været spejder siden han var dreng, og har gennem årene skabt en lang karriere som spejder, dels som leder i de forskellige grene, dels som kredsfører. De seneste syv år har Henry Pedersen været hytteværge og er trods sine 76 år stadig særdeles aktiv.

– Henry, du bevæger dig rundt som en beskeden mand uden de store armbevægelser, men du får ting til at ske, fastslog gildemester Karin Ann Nissen i sin hyldesttale.

Ud over sine mange år som leder for spejderne, har Henry Pedersen i sin tid som hytteværge stået i spidsen for, at spejderkredsen har fået opgraderet faciliteterne i korpsets hytte Skrynan på Skrædderbakkevejen i Rønne . Fondsmidler indsamlet af Henry Pedersen har sikret nyt tag på hytten og udskiftning af det gamle køkken. Derudover har årets prismodtager sørget for, at adgangsvejen til hytten er blevet opgraderet, sikret finansiering til opførelse af en ny bålhytte og et nyt shelter, som har kostet i omegnen af 90.000 kroner, samt skaffet midler til en ny bro over åen, der løber gennem spejdergrunden.

– Du har også været med til med egne hænder at ordne taget, sætte køkken op, sprede vejmaterialer ud, og været med til at bygge bålhytte og bro, sagde Karin Ann Nissen.

Henry Pedersen har arbejdet hele sit liv i metalindustrien, de seneste 30 år hos JENSEN. 

Den Gyldne Tveje blev indstiftet og uddelt første gang i 1989.

Danske Baptisters Spejderkorps i Nexø har 20 medlemmer.