Nyuddannede er en succeshistorie

Nyuddannede er en succeshistorie
Underviser Marianne Kolstrup (yderst tv) med de ni nye serviceassistenter: Inge Lundt, Cath Meincke, Gitte Nielsen, Liselotte Nilsson, Ahlam Shehadeh, Susan Raavig, Linda Rasmussen, Dennis Sørensen og Frank Schjødt. Foto: Campus Bornholm
| ABONNENT | 28. MAJ 2021 • 11:37
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
28. MAJ 2021 • 11:37

UDDANNELSE

– De er alle succeser, for de har knoklet, og de har gennemført. De er stolte over deres resultater og med god grund.

Det siger Marianne Kolstrup, faglærer på Campus Bornholms Erhvervsuddannelse for voksne, om de ni nye serviceassistenter, som campus netop har uddannet.

Fem af de nye serviceassistenter er i ansættelse i regionskommunen, en er elev på Campus Bornholm, og tre borgere fra Jobcentret var tilmeldt uddannelsen.

– Det er en succeshistorie, at to af de sidstnævnte netop er kommet i arbejde via uddannelsen, og at den tredje er på vej i uddannelse. Det fortæller noget om denne uddannelses berettigelse, mener Marianne Kolstrup.

– Jeg har knoklet i mange år for den her uddannelse, som har givet mange mennesker en mulighed for at få en faglært uddannelse og få varierede jobfunktioner, fordi man får papir på, at man har en faglighed, man kan være stolt af. Det betyder også, at man måske kan komme videre, hvis der er noget andet, man gerne vil.

Merituddannelse

Marianne Kolstrup forklarer, at serviceassistentuddannelsen på Bornholm udbydes som en merituddannelse. Det vil sige, at den er for voksne over 25 år, der som minimum har to års relevant erhvervserfaring.

På uddannelsens trin 1 bliver man som rengøringstekniker kvalificeret til at løse opgaver inden for professionel rengøring. Man kan herefter fortsætte på trin 2 og blive serviceassistent. Her udvides kompetencerne med udgangspunkt i forskellige typer af serviceopgaver, som en arbejdsplads skal have udført. Skoleforløbene på de to trin er på hver 11 uger.

– Kravene er lidt barske. De ni på holdet er i alderen 30-62 år, og de er virkelig blevet kastet ud i nogle udfordringer. Nu har de fået nogle kompetencer til at komme videre i deres liv, siger Marianne Kolstrup.

Villa TUC

Uddannelsen hører under Campus Bornholm, men holdene har deres helt egne lokaler i Villa TUC ved transportuddannelsescentret Ved Lunden i Rønne.

– Vi har også dage og forløb på Campus. Men vi er meget glade for villaen, som giver holdene en tryghedsbase, siger Marianne Kolstrup.