Ny leder af Byg på plads: Elona er valgt

NYHED | ABONNENT | 13. FEB 2024 • 19:00
NYHED | ABONNENT
13. FEB 2024 • 19:00

Byg i Bornholms Regionskommune har fundet deres nye leder. Og det bliver et velkendt ansigt i Byg, der permanent skal overtage stafetten, efter Jacob Sten Jensen opsagde sin stilling sidste år.

Byg får ny leder.

Eller ny er måske så meget sagt, da det faktisk er et kendt ansigt, der tiltræder permanent i stillingen den 1. april. For på sin Linkedin-side skriver den indtil nu konstituerede leder i Byg, Elona Kofod, at hun har takket ja til stillingen.

"Efter snart 8 mdr. som konstitueret leder af Byg i BRK, takkede jeg ja i fredags til en fast stilling som leder af afdelingen. Det bliver spændende, udfordrende og samtidig rigtig fedt", lyder det på Linkedin, og Claus Munk, der er centerchef for regional udvikling, it og sekretariat ved Bornholms Regionskommune, bekræfter, at valget er faldet på Elona Kofod.

– Ansættelsesudvalget bestod af mig, en afdelingsleder og så de faglige koordinatorer, der er i Byg. Jeg har sidste ord at skulle sige, men jeg har lyttet meget til, hvad medarbejderne i Byg har ment, der er behov for. Med Elona får vi et kendt ansigt og en, der har de faglige kvalifikationer fuldstændig i orden. Jeg skal så støtte op på ledelsessiden i starten. Elona er ny leder, kan man sige. Hun har været mellemleder i et stykke tid, men nu kommer hun jo op og bliver afdelingsleder, siger Claus Munk til Tidende.

Håber på stabilitet

Byg har været på jagt efter en ny leder, siden Jacob Sten Jensen i sommeren sidste år valgte at opsige sin stilling, da han havde fået nyt job i Københavns Kommune.

Det ærgrede i den forbindelse Claus Munk, fordi man forsøger at skabe noget stabilitet i organisationen, som også er i gang med at gennemgå et generationsskifte.

– Byg er jo stort set kun nye medarbejdere. Der er kommet rigtig mange nye til, fordi der er sket en forøgelse fra politisk side, men også fordi der er sket et generationsskifte. Så der er ikke en gang en håndfuld tilbage af det, man kan kalde ”gamle” byggesagsbehandlere. Så jeg er ked af, at stabiliteten forsvinder, og der ikke er mere tid til at bygge den op, for det har Byg brug for, lød det fra Claus Munk, da Jacob Sten Jensen havde meddelt sit stop.

Centerchefen håber derfor også, at Elona Kofod, der tidligere var faglig koordinator i Jacob Sten Jensens team, er 'langtidsholdbar'.

– Der har været stor udskiftning på lederstillingerne i Byg den seneste tid. De er simpelthen brændt ud i forhold til det pres, der ligger i sådan en stilling. For der er stort pres fra medierne, erhvervslivet, borgerne og politikerne. Der er store forventninger, men Elona kender jo det her og har været med længe, så jeg tænker, hun ved, hvad hun går ind til, siger en tilfreds Claus Munk.

Jacob Sten Jensen stoppede ved udgangen af juli 2023, og Elona Kofod har som nævnt været konstitueret leder i Byg siden 1. august sidste år. Tidende har tirsdag ikke kunne træffe den nye leder, da hun er på ferie.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT