'Mødet med de unge er helt fantastisk'

'Mødet med de unge er helt fantastisk'
DAGENS NAVN | RØNNE | ABONNENT | 7. OKT 2021 • 05:30
Berit Hvassum
Journalist
DAGENS NAVN | RØNNE | ABONNENT
7. OKT 2021 • 05:30

Tommy Skotte Corlin er formand for Natteravnene og er selv ude på gaderne i Rønne, når de unge trækker i festtøjet. Tommy er en af de skuldre, de kan læne sig op ad i natten.


Du kom til Bornholm i 2012. Hvad bragte dig hertil?

– Jeg traf min mand, Dennis i 2011 og flyttede hertil i 2012.

Du er formand for Natteravnene og er aktiv på gaden som frivillig. Hvordan gik det til, at du gik ind i det arbejde?

– Der skulle vælges ny bestyrelse til Natteravnene i Rønne. Dennis, min mand, var aktiv i Natteravnene, og lod sig opstille som formand. Da de manglede en kasserer, blev jeg på grund af min uddannelse som finansøkonom tilbudt tjansen. Jeg takkede ja til en prøvetur, der viste sig at være en kanonoplevelse.

– Mødet med de unge er helt fantastisk. Den åbenhed, der er mellem de unge og os, er noget helt særligt og værdifuldt. De deler både deres glæder, sorger og bekymringer med os. Jeg er ikke i tvivl om, at vores færden i Rønnes natteliv har en præventiv indvirkning på de unge.

Unge mennesker kan have mange tanker og bekymringer om deres liv og hverdag, som ikke altid kommer til forældrenes kendskab. Bliver man som frivillig i Natteravnene indviet i de tanker, og hvordan agerer I som frivillige i det?

– De unge kommer ofte hen til os for at snakke, enten fordi de har nogle udfordringer, er rigtig glade, netop har mødt den eneste ene eller noget helt andet. Når vi snakker med de unge, handler det om at lytte og spørge ind til, for at give den unge mulighed for selv at finde frem til en løsning. Som Natteravn er det ikke vores opgave at komme med egne holdninger eller meninger om de meget personlige ting, som de unge fortæller.

Hvilket møde med et ungt menneske har gjort mest indtryk på dig?

– Jeg kan ikke fremhæve en bestemt episode. Jeg vil dog understrege, at viden om og følelsen af, at jeg på en tur har gjort en forskel i en eller flere unge menneskers liv, er guld værd.

– Jeg har en klar opfattelse af, at de unge er mere fordomsfrie end mange tror. Jeg har for eksempel ikke tal på, hvor mange gange jeg er blevet fotograferet på min crosser på mine ture.

Du blev for nogle år siden ramt af alvorlig sygdom. Hvad skete der?

– Den korte version er, at jeg hen over sommeren 2011 blev mere og mere syg. Mine forældre fandt mig nærmest bevidstløs. Jeg blev indlagt, hvilket var starten på fire måneder på fire forskellige hospitaler. Langt om længe fandt de ud af, at jeg har en yderst sjælden sygdom, hvor jeg skaber betændelse i mit eget blod, som følge af en immundefekt. Sygdommen medførte, at jeg fik fire blodpropper i hovedet. Jeg er i dag blind på højre øje og har nedsat syn på venstre.

– Jeg er taknemmelig for, at min mor var med mig under hele forløbet, idet det var på et hængende hår, at jeg overlevede. Det har så stor betydning, at vi som mennesker har nogle, der bakker os op og får os til at holde ud, når alt ser håbløst ud.

– Så nu er jeg bare taknemlig for, at jeg har et godt liv med mange gode og kærlige mennesker omkring mig

Vi skal også huske på, at humor er en vigtigt del af livet, så når nu jeg har tre handicap på en gang, så må jeg da have status som kinder æg: Tre overraskelser i en!

Hvad har du fået med i den proces i at have været alvorlig syg?

– At vi skal leve nu og her. Det vigtigste for mig er samværet med familie og venner. Jeg samler på oplevelser og vil gerne gøre en forskel. Dennis og jeg er begge med i Odd Fellow-logen, vi nyder at gå i biffen og engagere os, hvor vi kan bruge vores kompetencer hver især.

Hvordan forkæler du dig selv?

– Jeg nyder selvfølgelig at gøre mange ting og få oplevelser sammen med min mand. Vi forkæler os selv med wellness, vi holder af at tilberede lækker mad og nyde et godt glas vin til. Jeg bruger tid på de mennesker, der giver mig positiv energi. Vi har også to voksne drenge, som vi nyder at være sammen med, når de har tid imellem studierne og arbejde.

 


Tommy Skotte Corlin

Alder: 42

Stilling: Bogholder ved Borre & Severin Optik. Uddannet finansøkonom.

Formand for Gigtskolen

Civilstatus: Gift med Dennis Skotte Corlin

Bopæl: Rønne

Oprindeligt fra Frederiksværk