– Boller i karry. Der er masser af minder og følelser i mad. Og for mig er boller i karry bare forbundet med nogle af de bedste af dem, specielt fra barndommen, så den er helt i top.
Hvilket måltid ligger øverst på din liste over det mest fantastiske?
– Jeg har spist levende myrer på Bornholm, råddent fårekød på Færøerne og guldbelagt chokoladebar i New York. Der, hvor det har været bedst, er, når det hele bare går op i en højere enhed. Det behøver ikke at være ekstravagant og på en restaurant. Et af mine bedste mad-minder var som 10-årig på en cykeltur med min bror. Vi var lige cyklet ud af Allinge og moset op ad bakken mod Hasle. Vi holdt pause i strålende solskin på toppen, hvor vi sad i grøften og nød vores madpakker. Min mormor havde smurt mig en mad med røget sild, og jeg kan stadig genkalde den lykkefølelse, den første bid gav.
Bruger du naturens spisekammer i dit køkken?
– Jeg forsøger så meget som muligt. Køkkenhaven bliver brugt flittigt, men Bornholms skove og natur bugner med lækkerier. Specielt sensommer og efterår hvor svampene er overalt. Bær, ramsløg, hyld og diverse urter finder også vej til maden… og snapsen.